Ploaie de complimente şi felicitări între liberali şi social-democraţi!

Emisiunea “O dată-n viaţă” ar fi trebuit să aibă un singur episod şi acela să fi fost axat pe finalul şedinţei de azi de la CJ când liberalii şi social-democraţii s-au complimentat şi felicitat reciproc de parcă erau ăn vremea fostului USL.

Şi dacă tot au fost votate în unanimitate toate proiectele (nici nu aveau cum altfel, era vorba de proiecte care vizează dezvoltarea sau modernizarea infrastructurii rutiere sau sanitare) cele două tabere care altădată dădeau semnale gen “câinele şi pisica” de data asta nu au mai prididit cu felicit[rile reciproce. Tonul a fost dat de consilierul liberal Lucian Pelepco care a ţinut să-l felicite pe preşedintele (de CJ şi de PSD) Arsene pentru proiectele iniţiate. Şeful social-democraţilor nu a rămas dator şi a întors felicitările şi spre aleşii liberali care au votat – vorba unui clasic în viaţă – în consens politic cu ceilalţi. Şi au curs apoi, din toate direcţiile, ploaie de complimente. De s-ar fi transformat în picături de apă toate vorbele frumoase, nemţenii ar fi rămas fără aleşii judeţeni care s-ar fi înecat într-o mare cuvinte de tot dragul. Au fost felicitaţi, ei între ei, toţi consilierii judeţeni dar şi angajaţii din CJ care au lucrat la redactarea respectivelor proiecte (e vorba de analize, studii, oportunităţi), cei de la Spitalul Judeţean (responsabili pe partea de proiecte de modernizare a pavilioanelor) etc.

În amintirea vremurilor de altădată (“câinele şi pisica”) nu au lipsit nici tachinările. Pelepco a transmis dorinţa primarilor (liberali) din zona Roman ca acordarea de fonduri de la CJ să nu se mai facă pe criterii politice, iar Arsene i-a dat replica spunându-i că nu e în ordine ca la o astfel de “şedinţă istorică” să vină cu subiecte politice peste o discuţie administrativă.

Finalul a fost tot de emisiune de suflet. Cam ca la “Din dragoste”, a urmat un nou set de felicitări reciproce. Ba, după ce a mulţumit “tuturor consilierilor judeţeni”, Arsene a şi nominalizat partidele, adică a pomenit “de cei de la PNL, dar şi de cei cu care suntem în alianţă, de la ALDE şi PMP”, omiţând un singur partid din această listă: PSD. Dar, cu siguranţă, aleşii judeţeni social-democraţi nu se vor supăra că nu le-a spus şeful lor de partid numele formaţiunii politice…

Daniel VINCA

Lasă un răspuns