Plătitorii de roviniete întreabă: „Bine că tot puneţi indicatoare că sunt denivelări. Dar când reparaţi drumul?”

Cetăţenii din Neamţ – plătitori de roviniete dar şi de alte taxe care se duc în bugetul consolidat al statului sau în bugete locale – sunt tot mai iritaţi de starea dezastruoasă a drumurilor din Neamţ. O arată şi mesajele de pe internet, cum este cel de mai sus, în care un cetăţean constată cum autorităţile plantează cu zel indicatoare rutiere care anunţă „drum cu denivelări” dar nu este reparat drumul.

Este vorba de drumul naţional care leagă Bicaz de Poiana Teiului, la jumătatea căruia, la Hangu au loc de ani de zile alunecări de teren care au dus la impunerea unor restricţii de viteză, de maximum 30 km/ sau de chiar 10 km/h.

În ultimii ani, pentru a merge la Durău, mulţi dintre locuitorii din Piatra Neamţ sau turiştii care vin din sud şi erau consiliaţi în aces sens, preferau ruta ocolitoare Piatra Neamţ – Tîrgu Neamţ – Pipirig – Poiana Largului – Durău.

Numai că, la ultimele inundaţi, şi pe acest traseu au avut serioase alunecări de teren şi blocări ale drumului. Astfel că, încet dar sigur, turismul din Durău este ucis cu bună ştiinţă de responsabilii din Ministerul Tranporturilor – adică din Guvern – care, de ani de zile, direct sau prin intermediari (şefii politici de la Piatra Neamţ) dau declaraţii frumoase cu „vom face şi vom drege” dar drumurile se surpă în continuare. Dar apar indicatoare noi, nu?

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns