PACT-ul tinerilor se ia de pactele PNL

pactPlatforma Acțiunea Civică a Tinerilor se dezice de “pactele” promise de vechile partide / COMUNICAT DE PRESĂ

În ultimele săptămâni, organizația Neamț a PNL a decis să utilizeze în comunicatele de presă formulele „Pact pentru dezvoltare”, „Pact pentru normalitate” sau „Pact pentru sănătate” pentru a prezenta măsurile pe care aceștia le promit cetățenilor din Neamț. Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor dorește să transmită oficial că formula aleasă de PNL este identică cu forma de comunicare în spațiul public a programului politic PACT, care se regăseste la adresa:  http://www.pactpentruromania.ro/programul_politic.

Deși PACT nu pretinde dreptul exclusiv de a utiliza aceasta formulă, reprezentanții săi atrag atenția că expresia aleasă de PNL reprezintă doar o coincidență și nu există nicio afiliere între cele doua formațiuni politice. PACT susține implicarea publică a noilor formațiuni și nu are niciun fel de colaborare cu vechile partide politice.

***

PACT reunește „tinerii” – nu atât ca vârstă, cât mai ales ca spirit — toți cetățenii care încă mai cred în șansa unui viitor mai bun pentru România și își asumă responsabilitatea de a acționa împreună pentru acest ideal.

PACT are o orientare politică de centru și militează pentru responsabilizarea și implicarea cetățenilor în formularea și punerea în practică a soluțiilor de dezvoltare, într-un cadru de dialog pragmatic și axat pe nevoile comunității. Proiectul de țară asumat este atingerea într-o generație a nivelului mediei UE pentru toți indicatorii fundamentali de dezvoltare.

Demersul nostru se bazează pe patru principii fundamentale: Profesionalism, Acțiune, Comunitate, Transparență. Într-un cuvânt: PACT.

 

Alin Iliescu, Biroul de presă PACT