Piscine, topogane și saune la standard Vest! Aqua Park Blue Eden Alexandru cel Bun

Cel mai modern SPA din regiunea Moldovei, Aqua Park Blue Eden din comuna Alexandru cel Bun și-a deschis în această dimineață porțile, în mod oficial. Chiar dacă obiectivul a început să-și primească oaspeții încă de acum o săptămână, tăierea panglicii inaugurale a avut loc astăzi. La eveniment au participat oficialitățile locale, în frunte cu primarul Ion Rotaru, precum și prefectul Vasile Panaite și vicepreședinții CJ Neamț, Ion Asaftei și Laurențiu Dulamă și președintele Camerei de Comerț și Industrie Neamț, Mihai Apopii. Alături de aceștia, au luat parte la deschidere și câțiva dintre partenerii cu care administrația locală a lucrat pentru ca acest proiect inițiat în urmă cu mai mulți ani să poată prinde contur.

Aqua Park oferă o gamă variată de posibilități de relaxare și tratament și se adresează atât celor mici, cât și celor mari. Piscine, o saună umedă, două saune uscate, mini-salină, bazin cu apă sărată pentru tratament, un restaurant de tip fast-food, sunt doar câteva din facilitățile pe care cei care vor trece pragul primului SPA de acest gen din Neamț se vor putea bucura.

De departe însă, încă de la primele zile de funcționare, atracția principală au fost toboganele, de care cei mici s-au despărțit cu greu. O spune chiar primarul Ion Rotaru, care s-a arătat încrezător că Aqua Park Blue Eden va aduna un număr foarte mare de turiști, atât din regiunea Moldovei, cât și din întreaga țară. De altfel, încă din primele zile, la Alexandru cel Bun au venit turiști din Suceava și Botoșani, Pașcani dar și de la Oradea.


Inaugurăm astăzi această investiție, care a fost finalizată după o succesiune de urcușuri și coborâșuri. Am pornit la drum foarte bine, însă după aceea au început să meargă prost, însă în cele din urmă situația a intrat pe făgașul normal. Au fost foarte mulți investitori și tineri care ne-au ajutat. Am plecat la drum cu doamna arhitect Irina Beraru și fratele dumneaei, Mihăiță Beraru, cu proiectanții instalației electrice. Sunt foarte mulți care ne-au ajutat pentru ca proiectul să devină realitate și le mulțumesc pe această cale. Este o investiție curajoasă și sperăm ca începând de astăzi să avem o afluență foarte mare de clienți, tineri și vârstnici. Mulțumesc în mod deosebit Băncii Transilvania, instituția care a avut curajul să ni se alăture în acest demers și să ofere finanțarea necesară”, a punctat primarul Ion Rotaru, care a precizat că în perioada următoare vor fi deschise mai multe cabinete pentru tratamente.

Aici avem un exemplu de primar foarte bun, pe care îl admir pentru ceea ce a făcut. Îți trebuie o anumită doză de curaj, ca să nu folosesc alt termen, pentru a realiza o investiție de asemenea amploare. Sunt mândru când văd așa un obiectiv într-o comună atașată municipiului Piatra Neamț. Le doresc celor de aici atât de mult succes, încât locurile de parcare să fie tot timpul insuficiente”, a spus prefectul Vasile Panaite.

Și dacă prefectul, făcând referire la tot ceea ce a presupus realizarea acestui obiectiv, a preferat să folosească un termen mai blând, acela de curaj, vicepreședintele CJ Neamț Laurențiu Dulamă a spus lucrurilor pe nume. „Îi mulțumesc domnului primar pentru invitația pe care mi-a adresat-o, aceea de a lua parte la inaugurarea obiectivului. Cred că ambiția și nebunia – cu ghilimelele de rigoare – de care atât el, cât și întreaga echipă a dat dovadă pentru a duce la crearea acestei oaze atât de benefice nu poate decât să ne bucure. Așteptăm cât mai multă lume din țară și din străinătate să vină în acest cadru deosebit. Vă doresc mult succes”, a precizat Dulamă.

La rândul său, vicele Ion Asaftei a subliniat unicitatea acestui tip de investiție pentru județul Neamț. „Îi felicit pe toți cei care au mers pe acest drum. Această investiție este un exemplu pentru ceea ce trebuie să facem noi, și dacă vom adăuga și stațiunea balneară de la Oglinzi, pe cea de la Negulești și cea de la Bălțătești, care deocamdată încă aparține armatei, vom avea un parcurs care va înscrie județul nostru pe harta stațiunilor balneoclimaterice”, a punctat Asaftei.
Pentru mine, este un moment de satisfacție profundă să văd dusă la capăt o nebunie frumoasă. Domnul primar Rotaru nu este doar unul din cei mai eficienți primari, ci un antreprenor pursânge, care preia afaceri pentru a le dezvolta. Îi urez mult succes în continuare și să se bucure de această frumoasă realizare”, a precizat și președintele Camerei de Comerț și Industrie Neamț, Mihai Apopii.

Directorul sucursalei Piatra Neamț a Băncii Transilvania, Mihai Hâncu, a spus că încă de la primele analize efectuate pe proiectul de la Alexandru cel Bun, investiția se anunța a fi una de succes. „Acest obiectiv va asigura rambursarea la termen a întregului credit acordat, dar înainte de toate va fi un succes atât pentru comună, cât și pentru municipiul Piatra Neamț și întreg județul Neamț”.
Cuvinte de laudă despre realizarea investiției nu au avut doar oficialitățile și cei direct implicați în acest proiect, ci și locuitorii comunei. „Acest obiectiv realizat cu eforturi susținute de domnul primar și întreaga echipă care s-a ocupat de investiție ne face cinste nouă, cetățenilor comunei. Ne bucurăm să avem un primar care se implică pentru ca totul să meargă bine și nu se mulțumește niciodată cu puțin”, spunea un localnic prezent la deschiderea oficială a Aqua Park Blue Eden.

AD. V. / foto: Daniel VINCA

Comentarii Facebook

3 thoughts on “Piscine, topogane și saune la standard Vest! Aqua Park Blue Eden Alexandru cel Bun

Lasă un răspuns