Piromani de sărbători


În timp ce majoritatea nemțenilor sărbătorea Învierea Domnului, altora li se întunecau mințile, într-atât încât să provoace incendii. Așa se face că focul pus intenționat a fost cauza a două incendii, la care pompierii nemțeni au intervenit în prima și a doua zi de Paște.
Potrivit responsabilului de relații publice al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava” Neamț, prima intervenție pentru stingerea flăcărilor puse intenționat a avut loc la Bodeștii de Jos, cu un sfert de oră după miezul nopții de sâmbătă spre duminică. La fața locului s-au deplasat doisprezece pompieri militari, cu două autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, ajutați de un voluntar de la SVSU Bodești. În urma incendiului au ars 15 tone de fân și 5 metri liniari de gard din lemn.
La mai bine de 24 de ore distanță, un apel la 112 anunța izbucnirea unui alt incendiu, în comuna ieșeană Dagâța. Patru pompieri romașcani și doi voluntari de la SVSU Dagâța au acționat pentru stingerea flăcărilor, care au distrus 10 metri pătrați din magazia din lemn și 3 metri pătrați din acoperișul locuinței.
O intervenție mai complexă a avut loc luni, după ce bucătăria unui apartament din Piatra Neamț a luat foc. La momentul producerii incendiului, în imobil se afla o bătrână de 83 de ani, care a fost dusă la spital cu arsuri pe mâini și intoxicată cu fum.
Am fost solicitați să intervenim pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament situat la etajul 3-4, zona duplex, ps strada Orhei. Pentru localizarea și stingerea incendiului au acționat 13 subofițeri cu două autospeciale și două ambulanțe SMURD. În urma evenimentului au ars ușa de la congelator, cea de la bucătărie, o fereastră termopan și s-a degradat mobilierul și tencuiala din încăpere. Femeia de 83 de ani a fost evacuată de pompieri și predată echipajului de terapie intensivă, pentru îngrijiri medicale”, a declarat slt. Adrian Rotaru, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.
Alte opt incendii au avut loc în județ, ridicând astfel la 11 numărul intervențiilor militarilor nemțeni în patru zile.

Alex SÎRBU / FOTO: Arhivă Vestea

Lasă un răspuns