„Pinalty: galben-negru” – acesta este titlul unei noi cărţi semnate Gelu Crăcană şi care este gata să ajungă la tipar. Este a cincea carte despre clubul nemţean de fotbal scrisă de Crăcană.
Până când cititorii vor avea ocazia să o citească, prezentă mai jos – ca să le stârnim interesul – Argumentul autorului:
„Argument
Controversat, aclamat, blamat, Gheorghe Ștefan reprezintă în istoria Ceahlăului, incontestabil, omul de numele căruia se leagă prima promovare în eșalonul întâi și cele mai spectaculoase rezultate ale clubului până în anul 2015. Nu sunt obiectiv în ceea ce îl privește, pentru că am avut o relație specială, dar meritele primului președinte al Ceahlăului în Liga I sunt recunoscute până și de către cei mai mari critici ai săi. În această carte, nu vreau să spun cum cred eu că este Gheorghe Ștefan. Vreau să vă ofer vouă, cititorilor, ocazia de a-l redescoperi pe cel care a condus Ceahlăul în cea mai bună perioadă a clubului și a-i contura un portret. Al meu este, evident, în galben și negru. In acest volum am grupat aproape toate interviurile pe care fostul președinte al Ceahlăului le-a acordat în calitate de conducători al clubului, aproximativ în ordinea aparițiilor. Ștefan a avut o relație specială cu media, căreia i-a înțeles însă foarte repede puterea. S-a folosit din plin de aceasta pentru a menține Ceahlăul în atenție, altfel considerat și tratat asemenea tuturor cluburilor mici din provincie, indiferent de istoria fotbalistică a acestora. Gheorghe Ștefan are merite de necontestat în promovarea și menținerea Ceahlăului la un nivel fotbalistic ridicat, cum are și greșeli, unele cu efecte pe timp îndelungat asupra clubului. Cred, însă, că a condus clubul cât de bine și profesionist s-a putut în fotbalul românesc al anilor 90 și 2004. A reușit mai multe premiere pentru fotbalul nemțean și un palmares greu de egalat de un club de mărimea clubului de la Piatra Neamț. A făcut Ceahlăul puternic, primind, în schimb, un nume: Penalti. Și o notorietate care l-a ajutat să promoveze în primul eșalon al politicii, dar care l-a și pierdut ulterior. Cine și unde ar fi fost Gheorghe Ștefan, astăzi, când este judecat și condamnat în mai multe cauze penale, dacă ar fi rămas doar în lumea fotbalului? Imposibil de răspuns. Unde ar fi ajuns Ceahlăul cu Ștefan la conducere? O întrebare, de asemenea, fără răspuns. Toți iubitorii fotbalului știu, în schimb, ce și unde a ajuns clubul fanion al județului fără acest președinte”
Gelu Crăcană este considerat unul dintre suporterii etalon din mediul fotbalistic. Presa centrală a dedicat articole considerabile celui care şi-a vopsit balconul de la apartament în culorile clubului sau care a intrat în Cartea Recordurilor cu el mai mare tricou (cu numărul şi numele lui Axinia 2). Cu ani în urmă a lucrat ca magazioner la club dar a ajuns şi purtător de cuvânt al echipei. A părăsit această funcţie în perioada în care patron a ajuns celebrul ţepar Massone care a „reuşit” două retrogradări consecutive şi a falimentat clubul.
D.V.
nu merita sa-l mai bagam in seama pe cel mai mare infractor care a condus fotbalul nemtean pri forta si multi bani.nu cautati vina falimentului in curtea italianului.majoritarii care i-au vandut actiunile sunt adevaratii vinovati in frunte cu stefan.incolo multa gargara.daca a ajuns si magazionerul sa scrie carti ne-am dus dracului cu tot cu club.
Trebuia s-o publice intai la gazeta de perete.