Pinalti, în fața judecătorilor, în ședința secretă: „Nu vreau ca Arsene să facă închisoare!”

Gheorghe Ștefan a declarat în fața judecătorilor băcăuani (care judecă dosarul strămutat de la Tribunalul Neamț la cel din Bacău) că nu dorește ca Ionel Arsene să fie condamnat cu închisoare ci ca instanța să revină la acuzația de înșelăciune (conform plângerii sale inițiale) în detrimentul celei actuale, de trafic de influență, au precizat surse apropiate procesului.

Este vorba de dosarul în care este judecat Ionel Arsene pentru două presupuse fapte de trafic de influență, dosar care a plecat inițial de plângerea de înșelăciune făcută de Gheorghe Ștefan. Pinalti a reiterat în instanță că singurul său interes este recuperarea banilor pe care îi consideră prejudiciu, nicidecum privarea de libertate a lui Arsene.

Nuanțele și finețurile judiciare din spatele aceste declarații sunt următoarele:
-La trafic de influență, suma despre care se face vorbire se condiscă;
-La înșelăciune, sumă este considerată prejudiciu, inculpatul este obligat la despăgubirea reclamantului. Iar procesul poate înceta la cererea reclamantului (de exemplu, dacă între timp, acesta și-a recuperat prejudiciul).

Declarația de mai sus a fost făcută la termenul din 29 mai, judecat la Bacău cu ușile închise, după ce judecătorul a acceptat propunerea avocatului lui Ionel Arsene. Conform declarațiilor inițiale date de Ștefan în această cauză, el se consideră prejudiciat cu 70.000 euro.

Reamintim că una din acuzațiile din acest dosar se referă la faptul că Arsene este acuzat că, în 2013, ar fi primit 100.000 de euro de la Ştefan, bani care urmau să urgenteze analizarea de către ANI a unui dosar referitor la o presupusă incompatibilitate a lui Culiță Tărâță (președinte CJ la acea vreme, aflat în relații de adversitate cu cei doi).

Procesul şefului CJ a fost mutat la Bacău la solicitarea avocaților lui Arsene care au invocat faptul că notorietatea clientului lor şi interesul ziariştilor ar influenţa imparţialitatea judecătorului. Fix în aceeași idee, la Bacău aceiași avocați au solicitat judecarea cu ușile închise, cerere care a fost din nou aprobată.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns