Pilda cu bunica analfabetă și găina în școala modernă din Ghetoul Satul Olimpic din Roman

Un gest aparent mic poate decide drumul spre lumină sau spre întuneric al unui copil – asta a spus azi deputatul Iulian Bulai la festivitatea de deschidere a cursurilor la școala la care a participat la acest moment.

<<Bunica mea a fost analfabetă. Asta, pentru că, acum 100 de ani, străbunica mea a dat șpagă o găină învățătorului din sat ca să o țină pe bunica mea (care avea 7-8 ani) acasă, la munca în gospodărie . Un gest mic și urât care a ținut-o în întuneric toată viața pe bunica mea.
Despre cât de important e să nu faci gesturi mici cu viitorul copiilor am vorbit astăzi la deschiderea anului școlar. La Școala nr. 2 din Roman. Școală la care merg 200 de copii săraci din ghetoul Satul Olimpic (patru foste grajduri de CAP unde locuiesc aproximativ 1000 de oameni, dintre care 300 de copii) din Roman>>, a declarat deputatul Iulian Bulai.

<<Această școală este cea mai importantă din oraș, chiar dacă este cea mai “izolată” și chiar dacă și profesorii, și copiii ei sunt stigmatizați.
Această școală este unitatea cu cel mai mare abandon școlar din oraș. Dar am întâlnit acolo profesori și educatori dedicați. Și copii dornici de a învăța. Au și WC-uri bune. Spre deosebire de școala unde am început clasa I, acum aproape 25 de ani, unde copiii încă merg afara.
Succes, dragi copii!
Curaj, dragi părinți!
Să nu cădeți in ispita de a face gesturi mici cu viitorul copiilor voștri. Fericirea lor nu e de vânzare>>, a mai punctat deputatul Bulai.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns