PIFTIE DE CRAP / Reţeta săptămânii

piftie crap

INGREDIENTE

  •   1 crap de aproximativ 1500 gr
  •   1 morcov mijlociu
  •   câteva fire de pătrunjel
  •   sare, usturoi şi piper, după gust

PREPARARE

piftie_peste_02Piftia, atât de specifică sezonului rece, poate fi consumată fără restricţii dacă este de peşte. Iată o reţetă simplă!

Crapul se spală, se curăţă bine capul, se îndepărtează solzii şi măruntaiele şi se porţionează, apoi împreuna cu morcovul întreg, curăţat, se fierb, în apă cu sare, la temperatura mică, având grijă să spumuim pînă când se limpezeşte apa.

Când peştele şi morcovul s-au fiert, se scot, peştele se dezosează, iar şira spinării şi capul se mai lasă la fiert, până mai scade apa şi devine o  zeamă consistentă. Între timp,se pregătesc vasele în care se va turna piftia, se clătesc fără să se şteargă, în cazul în care vrem să scoatem piftia întreaga, răsturnând bolul, aceasta să se scoată usor şi să rămână întreagă. Se aşează morcovul tăiat rondele sau diverse forme, frunzele de pătrunjel şi carnea.

Zeama de piftie se ia de pe foc şi se strecoară, se amestecă în ea usturoiul pisat şi piperul, se potriveşte de sare şi apoi se toarnă  în vasele pregătite. Se lasă să se închege, apoi se introduc la frigider, până se consumă.

K. RATYTA

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns