Pietrenii, consultați public de Primar despre viitorul Parcului Zoo

Pietrenii sunt invitați de către primarul Andrei Carabelea să-și spună părerea despre viitorul Grădinii Zoologice din Piatra Neamț, un loc evident impropriu pentru asigurarea unor condiții civilizate pentru animale (cu excepția păsărilor și animalelor foarte mici).

<<Acum câteva săptămâni am văzut cu toții imagini care ne dezvăluie efectele gratiilor asupra comportamentului ursoaicelor Ina și Anca. Pentru cine nu știe despre ce este vorba, las acest link: https://www.digi24.ro/…/imaginea-traumei-unui-urs-care…
De aceea, vreau să vă consult public cu privire la utilitatea grădinii zoologice din Municipiul Piatra-Neamț. Astfel, vă rog să acordați câteva secunde pentru a completa chestionarul de mai jos!
https://forms.gle/F1YxzB5ttL2YzNeH8
Pentru noi, părerea dumneavoastră contează!>>, spune primarul Andrei Carabelea într-un mesaj public.

Demersul primarului a stârnit reacții și comentarii interesante. Dincolo de ce votul exprimat în formularul de sondaj, sute de nemțeni au postat și comentarii. Marea majoritate a acestor comentarii subliniază că actualul Parc Zoo este un lagăr pentru animale, prin spațiul mic alocat acestora. Evident au apărut și „acuzatorii” de profesie care și acuză un posibil tun imobiliar în favoarea vreunui „băiat deștept”, fără a oferi nicio probă sau măcar bănuială rezonabilă.
Tot pe internet, unii postaci din tabăra politică adversă Primarului pun în operă și clasica abordare „Dacă nu consultă, de ce nu consultă? A, consultă populația? De ce consultă?”. Astfel, primarul Carabelea a ajuns să fie provocat să răspundă la întrebarea dacă știe ce ar putea face, lângă o zonă populată, un urs pus în libertate. Evident că abordarea este una tendențioasă pentru că:
1.Un urs de la Zoo nu este pus în libertate lângă o zonă populată ci dus într-un sanctuar (adică un teren foarte mare dar îngrădit).
2.La Parcul Zoo din Piatra Neamț… nu mai este acum niciun urs!

Și uite-așa, în plină bătălie politică pentru configurarea majorităților de la CL și de la CJ, o consultare publică pe un subiect rezonabil este transformată de unii în bâtă…

Pe fond, însă, rămâne întrebarea: actualul Parc Zoo îndeplinește minimile condiții pentru o asemenea activitate?

Daniel VINCA

Lasă un răspuns