Pietrenii acuză: Produse de panificaţie EXPIRATE, REETICHETATE şi vândute la Zilele Piatra Neamţ!

Nu doar Vestea a remarcat faptul că instituţiile statului au tolerat si au îmbrăţişat o vinovată complicitate la zilele oraşului Piatra Neamţ: tot mai mulţi pietreni iau atitudine şi reclamă inclusiv faptul că la manifestarea organizată de Primărie au fost vândute produse expirate de panificaţie (vezi cele două fotografii de mai sus).

După cum se observă, termenul de expirare a fost prelungit, prin reetichetare, cu 3 luni: de la 25 mai la 25 august.

Dezvăluirea a fost făcută pe facebook de un nemţean care a punctat faptul că e tipul de produs care are ca grup ţintă mai ales copiii: <<Zilele orasului Piatra Neamt! Asta au mâncat copii si nu numai…>>.

Evident că o asemenea postare a adunat rapid multe distribuiri şi comentarii, inclusiv o întrebare adresată primarului Dragoş Chitic:

Din păcate pentru cea care a adresat intrebarea pentru primar, edilul nu i-a răspuns încă. Nu o fi văzut până acum postarea respectivă (deşi au trecut mai bine de 12 ore) dar, cu siguranţă, va avea o şansă în plus să afle despre această interogare, graţie acestui articol.

Cititi si: Chitic Fest! Cabluri şi improvizaţii electrice tolerate de Primărie şi ISU! 
Ţinutul Secuiesc călare peste ziua oraşului moldav Piatra Neamţ!

Şi pentru că deja unii propagandişti din solda actualei administraţii locale au şi început să mute vina exclusiv în curtea Camerei de Comerţ (a cărei culpă este evidentă dar institutia respectivă nu e singura răspunzătoare pentru debandada sinistră din Parc, pentru care şi numele de „talcioc” este prea rezonabil), reamintim că organizatorul UNIC al acestui eveniment a fost Primăria Piatra Neamţ, toţi ceilalţi trecuţi sau nu pe afişe fiind parteneri.

Afişul de mai jos este mai mult decât elocvent chiar şi pentru cei care şi-or fi luat diplomele de absolvire pe bază de caş sau alte produse care încap în tradiţionalul portbagaj:

Atribuţii clare în domeniul comercializării de alimente (calitate, igienă, parametri, componente) au mai multe instituţii ale statului, cum ar fi OPC, DSV, DSP etc. Din ce spun oamenii (e foarte posibil să mai revenim şi cu alte articole), talciocul încropit de CCI sub sigla, egida şi organizarea Primăriei Piatra Neamţ a fost o adevărată bombă la adresa sănătăţii publice dar, probabil, în vremuri de guvernare Hopa Mitică (ba pică Guvernul, ba abia se încropeşte alt cabinet), puţini directori sau inspectori îşi permit să aplice legea când e vorba de Zilele Oraşului, gestionate de un primar care e şi fruntaş politic şi care-l mai are în vizită şi pe proaspătul şef de partid de la nivel naţional.

Oportunismul manifest al celor care conduc aceste instituţii (puteţi adăuga şi altele) este nu doar completat de exces de zel când e vorba de un prăpădit de mic investitor dar a reprezentat, în acest caz, o evidentă tolerare a unui atentat la sănătatea publică. Dar ce nu fac onorabilii directori de instituţii şi şefii de direcţii din Primărie când e vorba de protejarea unui eveniment mediocru care trebuie să dea bine în pozele pe care primarul le urcă pe facebook?

Cititi si: Chitic Fest! Cabluri şi improvizaţii electrice tolerate de Primărie şi ISU! 
Ţinutul Secuiesc călare peste ziua oraşului moldav Piatra Neamţ!

Daniel VINCA

 

 

2 thoughts on “Pietrenii acuză: Produse de panificaţie EXPIRATE, REETICHETATE şi vândute la Zilele Piatra Neamţ!

  1. Toata manifestarea a fost o tiganeala groaznica!Bineinteles, nici vorba de bonuri fiscale!Unde au fost Antifrauda si ANPC, fiindca sunt foarte viteji cu babele care vand zarzavat!Pe „brunetii” cu tarabe la Zilele orasului nu i-au deranjat!

  2. Poate ca avertismentul lansat de dumneavoastra va fi vazut de amatorii de distractii ieftine si de prost gust, astfel incat la urmatoarele talciocuri festive sa nu mai vina cu mic cu mare sa cumpere toate resturile. Noi am evitat acest mega-balci tocmai pentru ca stim ca cel mic nu intelege ca turta dulce, si vata pe bat, si hotdogii si alte „bunatati” sunt „caca”.
    Din pacate, dorinta de distractie gratis intrece ratiunea.

Comments are closed.