Pietreni, Apaserv vă lasă și marți fără apă. Și jumătate din ziua de miercuri!

sursa foto – newsallert.ro

Apaserv are o veste „uscată” pentru pietreni, anunțând că marți dar și aproape jumătate din ziua de miercuri, 3/4 din locuitorii orașului Piatra Neamț nu vor avea apă la robinete. Adică de marți de la ora 4 dimineața până miercuri la prânz.
Ce înseamnă asta pentru circa 75.000 de oameni nu e greu de închipuit. Dar, de asemenea, este vorba despre o lovitură cruntă dată mediului de afaceri din Piatra Neamț. Într-un oraș în care producția nu mai înseamnă mare lucru, baza rămâne în industria serviciilor. Ori tocmai firmele furnizoare de servicii sunt cele mai afectate de ceea ce compania la care Consiliul Județean este acționat majoritar anunță drept efect al unor „lucrări de reparații”. Dacă e vorba de „reparații” rezultă că nu e vorba de lucrări de conectare la noua magistrală pe care o realizează Primăria ci, cel mai probabil, de clasicile lucrări de cârpire.
Revenind la mediul de afaceri, nu e greu de intuit ce efect are o astfel de situație asupra firmelor din HORECA (restaurante, cafenele, cazare), a spălătoriilor autor și a altor astfel mici companii.

Anunul:

<Pentru efectuarea unor lucrări de reparații la conducta magistrală de aducțiune a apei, programată în data de 02.04.2024, Compania Județeană APA SERV S.A. va fi pusa în situația neplăcută de a întrerupe temporar furnizarea serviciului de alimentare cu apă potabilă începand din data de 02.04.2024, ora 04.00, până la data de 03.04.2024, ora 04.00.
Vor fi afectați utilizatorii din:
-Comuna Gârcina
-Comuna Girov
-Comuna Dochia
-Sat Bistrița din Comuna Alexandru cel Bun
-Municipiul Piatra Neamț
Nu va fi afectat Spitalul Județean Neamț și nici cartierele Mărăței, Gara Veche, 1 Mai și Speranța, Văleni, strada Tineretului și Ștrand Piatra Neamț.

Având în vedere atât timpul necesar pentru încărcarea instalațiilor, cât și situațiile generate de inerția și reechilibrarea sistemului, procesul de reluare a furnizării apei cu presiune optima pentru toate zonele afectate se va realiza în data de 03.04.2024 începând cu ora 12.00>.

În urmă cu câteva zile, tot firma Apaserv a lăsat tot orașul Piatra Neamț fără apă, fără ca măcar să anunțe.
Ulterior, conducerea companiei a dat vina pe furnizorul de electricitate, acuzând o pană în furnizarea curectului electric.
Vorbim de o companie furnizoare de apă, cu servicii bazate pe pomparea apei prin utilaje care funcționează pe baza curentului electric și care în anul de grație 2024 nu are o soluție de back-up pentru astfel de situații. Adică niște generatoare care să pornească instant când se oprește curentul electric sau când variază parametrii de electricitate.
La aceeași companie care nu are în dotare niște banale generatoare, salariile directorilor sunt de multe mii de euro pe lună/capita.

Daniel VINCA