Pietoni şi şoferi prinşi în ofsaid la ZEBRĂ!

Polițiștii rutieri au acționat pentru combaterea principalei cauze de producere a accidentelor în judetul Neamț
În zilele de 08-09.02.2016, efectivele de poliție rutieră au acționat pe linia combaterii traversărilor neregulamentare a pietonilor, principala cauză a producerii accidentelor rutiere la nivelul județului Neamț, în anul 2015. Totodată, acțiunea a vizat și neacordarea de prioritate pietonilor care au acest drept.
În urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri au sancționat 45 de pietoni, care nu au respectat prevederile legale privind traversarea drumurilor și au identificat 50 de conducători auto, care nu acordat prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii. Polițiștii au reținut permisele de conducere conducătorilor auto, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce vehicule pe o perioadă de 30 de zile.
Acțiunile pentru combaterea și prevenirea abaterilor săvârșite de pietoni, vor continua și în zilele de 10-11.02.2016.
Reamintim faptul că pentru traversarea neregulamentară a străzii, pietonii riscă sancțiuni de la 210-315 lei( de la 2 la 3 puncte de amendă), conform articolul 167 din HG 1391/2006 Rep., iar pentru neacordarea de prioritate pietonilor, conducătorii auto pot fi sancționați cu amendă cuprinsă între 420 și 525 de lei ( 4-5 puncte de amendă), conform art. 135 din același act normativ.

IPJ Neamt

cop zebra

Comentarii Facebook

One thought on “Pietoni şi şoferi prinşi în ofsaid la ZEBRĂ!

  1. In fata la Directia Silvica se parcheaza direct pe trecerea de pietoni si nimeni nu vede si politia este la o aruncatura de bat .

Lasă un răspuns