Pieton accidentat mortal la Săbăoani


Un bărbat de 44 de ani și-a pierdut viața ieri seară, după ce a fost acroșat de o mașină condusă de un tânăr de 20 de ani, informează IPJ Neamț. Accidentul a avut loc pe strada Progresului din localitatea Săbăoani, iar  din primele cercetări efectuate la fața locului se pare că șoferul a a ajuns la intersecţia cu strada Viorelelor, unde  a surprins şi accidentat cu partea dreapta faţă a autoturismului victim, care se deplasa pe partea carosabilă.
Victima a fost preluată și transportată la spital, unde, ulterior, a decedat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că nu se afla sub influența alcoolului. Cercetările, în acest caz, continua sub aspectul sărșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, a precizat responsabilul de relații publice al Poliției Neamț.
Un alt accident, soldat cu patru victime, a avut loc în ultima zi a anului, în comuna Urecheni. Din primele cercetări se pare că vinovat se face un botoșănean de 50 de ani care, ieșind cu mașina dintr-o parcare, n-a acordat prioritate autoturismului condus de un bărbat de 39 de ani, din Păstrăveni.
În urma impactului dintre cele două autovehicule, a rezultat rănirea ușoară a celor doi conducători auto și a doi pasageri aflați în autoturismul condus de bărbatul de 50 de ani. Ambii șoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele indicând că nu consumaseră alcool înainte de a se urca la volan. Cercetările sunt continaute pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Alex SÎRBU