Piatra Neamț:  Ziua mondială de prim ajutor sărbătorită practic, la Foișorul din Parcul Tineretului

Voluntarii de la Crucea Rosie Neamt vor desfasura sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 9:30 o serie de activități pentru a marca Ziua mondială de prim ajutor. Astfel, vor avea loc exerciții demonstrative de acordare a primului ajutor, măsurarea tensiunii si greutății trecătorilor și distribuție de pliante, informează un comunicat remis de către Crucea Roșie, filiala Neamț.

41 de judete, 1000 de persoane și peste 6 ore de curs – este  evenimentul pe care îl propune Crucea Roșie Română.  Acordarea primului ajutor în caz de accidente domestice este acțiunea care  se referă la toate evenimentele neașteptate care pot apărea acasă și pot provoca răni sau deces.
Crucea Roșie Română organizează cel mai mare curs de prim ajutor gratuit la nivel național, sâmbătă, 9 septembrie, cu ocazia Zilei Mondiale de Prim Ajutor. 1000 de persoane din 41 de reședințe de județ și din cele 6 sectoare ale municipiului București vor învăța timp de 6 ore tehnici de acordare a primului ajutor la sediile filialelor de Cruce Roșie. Înscrierile se pot face pe pagina de Facebook a Crucii Roșii Române în limita locurilor disponibile pentru fiecare locație. Cursurile din țară sunt suplimentate cu un curs de prim ajutor pentru jurnaliști organizat la Sediu Central al Crucii Roșii Române din București.
„Cu cât sunt mai mulți oameni care știu să ofere primul ajutor, cu atât o să ne simțim cu toții în siguranță. Crucea Roșie Română organizează în permanență cursuri de prim ajutor, însă realitatea ne arată că, indiferent cât de mulți oameni am instruit, încă se întâmplă multe tragedii care puteau fi evitate prin tehnicile învățate la aceste cursuri”,  a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii Române.

Elena CRISTEA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns