Piatra Neamţ stinge lumina / Ora Pământului

ora pamant

Ora Pământului 2015: Piatra Neamţ se alătură unuia dintre cele mai importante evenimente dedicate protecţiei mediului.
În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituţii şi companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se evenimentului Earth Hour.

La invitaţia lansată de World Wide Fund for Nature, Piatra Neamţ va marca cea de-a VI-a sa participare la Ora Pământului prin întreruperea iluminatului pietonal şi arhitectural la Curtea Domnească – Turnul lui Ştefan, Muzeul de Artă, biserica Sf. Ioan pe 28 martie, în intervalul orar 20.30 – 21.30.

Primaria Piatra-Neamt impreuna cu asociatia NeoKoolt organizeaza un proiect fotografic ce se va concretiza intr-un filmulet realizat din cadre foto. Astfel invitam pietrenii sa ni se alature la Curtea Domneasca cu un obiect luminos (telefon, lanterna etc. ), sambata  28 martie la ora 20:30.

Piatra Neamţ s-a alăturat oraşelor din întreaga lume pentru a transmite un apel global la acţiune care se adresează fiecăruia dintre noi, un apel la responsabilizare, iniţiativă şi la solidaritate, toate menite să construiască un viitor sustenabil.

Ora Pământului se sărbătoreşte în România din anul 2009, iar la nivel internaţional din anul 2007, când WWF Australia a organizat prima ediţie a acestui eveniment. Se întâmpla pe 31 martie 2007, la Sydney, când 2 milioane de case şi sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră. În 2008, 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour, iar în 2010 – 4.500 de oraşe din 128 de ţări. În prezent, comunitatea de susţinători Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de oraşe, din peste 152 de ţări.

Sursa: Biroul Comunicare și Management Integrat

 

Lasă un răspuns