Piatra Neamț: rectificare de buget votată la pachet cu propunerea PSD de stimulente pentru femeile care nasc


Ședință interesantă la CL Piatra Neamț unde, așa cum Vestea anticipa de ieri, rectificarea de buget propusă de primarul Andrei Carabelea a trecut la pachet cu propunerea PSD de acordare a unor stimulente pentru tinerele mame.
Alianța majoritară PNL-USR-Pro România are 12 voturi (exact cât trebuie din 23) dar 2 consilieri trebuie să se abțină de la vot pentru a u intra în conflict de interese. S-a abținut și un al 3-lea consilier, deci rectificarea a fost votată de 20.

La paritate, tabăra Puterii a susținut proiectul inițiat de Florentina Moise & colegii ei, de premiere a femeilor care nasc. Un amendament venit de la consilierul PNL Teodorescu a mai periat criteriile de eligibilitate și, la fel, proiectul a fost votat la unison.

Nu a lipsit o secvență comică cu secretarul Municipiului (vom reveni cu o știre separată) care părea a fi rămas cu cheița învârtită în poziția „nu, că e de la PSD”. A fost nevoie să intervină primarul Carabelea să nuanțeze cum că nu musai că secretarul nu va contrasemna ci va lua o decizie după ce se va lumina…

În rest, o tipică ședință online, adică cu mari probleme la claritatea intervențiilor consilierilor. Mai exact, un bâlci în care aceste discursuri sau amendamente sunt, de multe ori, neinteligibile. Dar un bâlci ținut în continuare, cu încăpățânare, online, pentru ca toată lumea să-și ia indemnizațiile de ședință și când este în concediu (la fel e și la CJ).

Stimulentele financiare pentru nou născuții din Piatra-Neamț vor fi în valoare de 1000 lei pentru primul copil, 1200 pentru al doilea și 1500 pentru cel de-al treilea. Pentru a putea beneficia de aceste stimulente, cel puțin unul din membrii familiei trebuie să aibă domiciliul stabil în municipiul Piatra Neamț cu cel puțin 12 luni anterioare datei cererii.
De asemenea, beneficiarul trebuie să facă dovada că a lucrat cel puțin 6 luni în ultimele 12 luni anterioare cererii, cu excepția beneficiarilor care au absolvit studii profesionale / liceale / universitare, în ultimele 12 luni anterioare cererii.

V.N.

Lasă un răspuns