Piatra Neamț: „Libertate! Jos masca!” Protestatarii le-au bătut obrazul jandarmilor… VIDEO

„Libertate!”, „Jos masca!”, „Ieșiți din casă, dacă vă pasă!” – asta au scandat în noaptea de duminică spre luni (28/29.03.2021) cei circa 30 de protestatari care s-au adunat în fața Teatrului Tineretului și care au plecat ulterior și în marș prin centrul orașului.

Protestul a durat circa 2 ore (de la ora 1 la ora 3) și, apăruți ca din pământ (ceea ce nu se întâmplă când au loc scandaluri și bătăi), dincolo de clasicele legitimări, jandarmii au fost la limita de a-i provoca și mai tare pe cetățenii și așa nemulțumiți.
„Vezi că sunt oameni care dorm!”, i-a spus un jandarm unui protestatar, la singular, încălcând toare regulamentele și procedurile care spun că forțele de ordine se adrează ferm dar politicos, la plural, celor cu care intră în dialog, tocmai pentru a impune un anume grad de respect.
Stârniți de jandarmi, oamenii i-au întrebat dacă știu pe cine care ar fi reclamat tulburarea ordinii publice și le-au reproșat că fie ajung cu întârziere, fie nu fac nimic atunci când sunt scandaluri uriașe în cartierele din Piatra Neamț.

La momentul în care s-au adunat primii oameni la protest și erau abia vreo 15, maxim 20, ca din senin au și apărut vreo 9 jandarmi și polițiști locali.

În filmarea de mai jos, realizată de TVM, la minutul 34.13 se vede cum încep scandările și cum cum jandarmul impune o limită foarte joasă a dialogului (care ar fi trebuit să fie oficial) de parcă ar fi fost o discuție între doi tovarăși de bere…

 

D.V.

 

One thought on “Piatra Neamț: „Libertate! Jos masca!” Protestatarii le-au bătut obrazul jandarmilor… VIDEO

  1. Dialog respectuos cu ignoranti iresponsabili?
    Sa faci protest impotriva a ceva ce salveaza vieti, sa nu iti pese de nimic, nici macar de propria fiinta ancorandu-te intr-o psihoza sociala, si sa iti vorbeasca cineva cu dumneavoastra?
    Sa fii in gasca celor responsabili pentru raspandirea unui virus ce unora le-a luat viata, si sa iti sopteasca cineva cuvinte dulci in timp ce tu urli?

    Singurul lucru bun din „protestul” lor e ca ne putem da seama ca sunt putini ca ei, doar ca fac galqgie mare!

Lasă un răspuns