Piatra Neamţ iese iar în stradă pentru Camelia Smicală şi copiii ei

Nemţenii sunt chemaţi la o nouă acţiune de solidaritate cu Camelia Smicală – medicul român despărţit de proprii copii de către autorităţile din Finlanda – în dat de 7 iulie, de la ora 18.
Primăria a aprobat solicitarea înaintată de Cristian Tihenea şi Cătălin Misăilă (consilieri locali ALDE) şi a autorizat şi adunarea publică proiectată a avea loc la Turnul lui Ştefan dar şi marşul ulterior prin oraş.

Adunări publice şi marşuri similare vor fi organizate pe 7 iulie şi în alte localităţi din ţară: Braşov, Oradea, Botoşani, Ploieşti, Constanţa, Tîrgu Mureş, Arad, Iaşi, Cluj, dar şi în străinătate: Madrid – în faţa Ambasadei Finlandei.

Camelia Smicalăa plecat în Finlanda, în 2005, după ce în perioada 1999 – 2005 a fost medic la Urgenţe, la Spitalul Judeţean de Urgenţe Piatra Neamţ. S-a căsătorit cu un cetăţean finlandez şi din căsătoria respectivă au rezultat doi copii, de 10 şi de 11 ani, Maria şi Mihai.

A urmat divorţul iar Camelia Smicală s-a mutat apoi într-un alt oraş din Finlanda, împreună cu cei 3 copii (cei doi de mai sus plus fiica dintr-o căsătorie anterioară). A fost reclamată de soţ, statul i-a luat copii, i-a redat şi apoi i-a luat din nou, cei doi copii fiind internaţi în două case de copii. Deci au fost şi despărţiţi să nu poată comunica între ei.

 

 

Lasă un răspuns