Piatra Neamț citește !

 

lectura

În cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului (11-17 mai 2015), Biblioteca Județeană “G.T. Kirileanu” Neamț implicată în Proiectul Raftul cu Inițiativă – Dezvoltarea de programe de voluntariat în biblioteci, inițiat de PRO VOBIS –Centrul  Național de Resurse pentru voluntariat în parteneriat cu ANBPR, finanțat prin Granturile SEE 2009-2014 în cadrul  Fondului ONG în România, și-a propus să vină în atenția comunității nemțene cu o gamă variată de activități de sensibilizare, informare și mobilizare publică în scopul promovării voluntariatului, a cărții și lecturii publice.

Astfel, Biblioteca Județeană organizează un Târg de voluntariat – exemple de bune practici la nivel comunitar, expoziție de fotografii, materiale info-documentare despre voluntariat, ateliere creative pentru dezvoltarea personalității copiilor, ateliere de comunicare, cluburi de lectură pentru copii (Ora poveștilor, Lecturile copilăriei), Curs de scriere creativă, Curs povestiri digitale, dezbateri despre voluntariat și responsabilitate civică.

Împreună cu voluntarii proiectului organizăm o Campanie de promovare a cărții și lecturii publice în cadrul PROIECTULUI PIATRA NEAMȚ CITEȘTE! . Vă invităm să dăruiți bibliotecii cărți și materiale de informare, atât pentru completarea colecțiilor cât și pentru susținerea campaniei de promovare a cărții și lecturii publice în cadrul evenimentului  “Prinde gustul pentru citit!, ce va fi organizat în Ștrandul Tineretului  din municipiul Piatra Neamț, în data de 17 mai 2015, începând cu orele 12.00. Cu acest prilej vor fi premiați și voluntarii bibliotecii în cadrul Galei voluntarilor.

C.P.

 

 

 

Lasă un răspuns