Piatra Neamț, capitala națională a fizicii – Concursul „Evrika”, ediția XXVII


În perioada 31 martie-2 aprilie, orașul Piatra Neamț va găzdui cea de-a douăzeci și șaptea ediție a Concursului Național de Fizică „Evrika”. Evenimentul este organizat de Inspectoratul Școlar Județean Neamț, alături de Colegiul Național „Petru Rareș”, în parteneriat cu Primăria Piatra Neamț, Primăria Târgu Neamț și mai multe unități școlare din județ.
„Concursul Național de Fizică Evrika reprezintă o formă complexă de educație care se adresează elevilor din ciclul gimnazial și liceal, având ca participanți peste 350 de elevi și profesori din întreaga țară. Proba teoretică a concursului se va desfășura în sălile de clasă și în laboratoarele Colegiului Național Petru Rareș, iar toate activitățile vor fi coordonate de profesori cu experiență și rezultate educaționale deosebite”, a precizat prof. Cristian Secară, inspector de specialitate pentru disciplina Fizică în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Neamț.
Scopul evenimentului este, așa cum spun organizatorii, promovarea imaginii unei comunități locale implicate în susținerea valorilor și a educației tinerilor, interesul comunității locale pentru dezvoltarea intelectuală și profesională a tinerei generații. Participanții vor prezenta diferite experimente, observații astronomice și diverse dispozitive utilizate în laboratoarele de specialitate.
La finalul competiției, participanții vor primi diplome, în cadrul unei festivități de premiere programată pentru dimineața zilei de 2 aprilie.

Alex SÎRBU

One thought on “Piatra Neamț, capitala națională a fizicii – Concursul „Evrika”, ediția XXVII

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.