Piatra Neamț: Campanie umanitară pentru Andrei, un bebeluș grav bolnav


Cazul unei familii de ieșeni greu încercată de soartă are ecouri și la Piatra Neamț. Soții Zlăvog au primit în urmă cu ceva timp o lovitură cumplită, când bebelușul lor de numai două luni, Andrei, a fost diagnosticat cu mai multe afecțiuni ce-i pun viața în pericol. Băiețelul, singurul copil al familiei, suferă de peritonită meconială, atrezie jejunoidală și ocluzie intestinală prin bride. Micuțul nu mai poate fi hrănit normal și a fost deja supus la două intervenții chirurgicale, ambele fiind făcute la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria” din Iași.
Pentru ca lucrurile să intre pe făgașul normal, următorul pas îl constituie o altă operație, ce nu poate fi făcută decât în Germania. Costurile estimate cel puțin până în acest moment s-ar ridica la suma de 100 de mii de euro, bani pe care familia cu greu i-ar putea strânge fără ajutor.


Doar pentru a ne putea deplasa la clinica din Meinz avem nevoie de 50 de mii de euro, bani pe care am reușit să-i strângem deja prin bunăvoința oamenilor cu suflet care s-au arătat dispuși să ne ajute. Costurile pentru o zi la Terapie Intensivă în respectiva clinică se ridică la 1500 de euro
”, a spus tatăl micuțului, prezent astăzi la Piatra Neamț. Chiar pe drum, Zlăvog a fost contactat din Germania și a primit OK-ul ca mâine să plece cu avionul spre clinică, pentru ca lunea viitoare să poată fi inițiate primele proceduri. „Am așteptat acest răspuns mai multă vreme, pentru că nu știam exact când ni se va spune să mergem, au fost mai multe lucruri care trebuiau luate în calcul”, a mai spus tatăl copilului.
Prezența lui Ionuț Zăvlog în oraș nu este deloc întâmplătoare. La inițiativa lui Ionuț Popa, pietreanul care participă la show-ul culinar „Chefi la cuțite”, conducerea Grand Hotel Ceahlău s-a oferit să găzduiască fără costuri un eveniment caritabil, ce va avea loc pe 20 aprilie, de la ora 19.00.
Meniul, care va costa 150 de lei, va fi pregătit de Ionuț Popa –  „Chef Giovanni”, alături de alți trei maeștri în arta culinară, Chef Machette, Chef Gianny și Chef Puiu, la rândul lor concurenți în emisiunea-concurs „Chefi la cuțite”.
Și eu sunt părinte și înțeleg perfect prin ce trece familia. Toți cei care participă la această acțiune umanitară – noi, chefii, formațiile – fac acest lucru gratuit. Banii obținuți din costul meniului vor ajunge la familia lui Andrei. Orice donație, înainte de eveniment, în timpul acestuia și în perioada de după, este mai mult decât binevenită”, a spus Ghiocel Tonco, directorul general al Grand Hotel Ceahlău.


Donații se pot face în contul: Zlăvog Dumitru Iulian
LEI: R014BREL0002000734360100
EURO: R073BREL0002000734360202

Atmosfera muzicală va fi asigurată de artiști de renume ai muzicii populare românești, cum este Marius Zgâianu, dar și de ansamblul folcloric „Floricică de la munte”, al Centrului pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns