Piaţa rămâne închisă! Licitaţia organizată de Primărie şi câştigată de Urban – CONTESTATĂ! Primarul: „Decizii iresponsabile, PSD şi ALDE!”

Piaţa Centrală din Piatra Neamt rămâne închisă: chiar dacă licitaţia organizată de Primărie a fost câştigată de Urban, una din firmele participante a depus contestaţie ceea ce înseamnă că redeschiderea pieţei rămâne în continuare la stadiul de vis.

Contestaţia a fost depusă ieri, după cum anunţă un comunicat al Primăriei Piatra Neamţ. Primarul Dragoş Chitic consideră că vina pentru această situaţie revine consilierilor de la PSD şi ALDE care s-au opus constant predării pieţei, spre exploatare, direct Urban, fără licitaţie.

Chitic a şi reacţionat, cu o declaraţie furibundă, în care îi ameninţă pe consilierii opozanţi cu reclamarea acestora la instituţiile statului: „Este inadmisibil ca din cauza deciziilor politice iresponsabile ale consilierilor locali de la PSD și ALDE Piața Centrală să rămână chiar și după șapte luni de la finalizare acesteia închisă,  fără a putea estima astăzi un termen în care sa va deschide.
Luni, 2 octombrie, după amiază a fost depusă o notificare la licitația pentru administrarea obiectivului, ceea ce poate face ca piața să rămână închisă alte câteva luni, dacă nu, chiar ani. Domnilor consilieri PSD  și ALDE, constat cu surprindere că nu vă pasă deloc de acest oraș și de oamenii care v-au trimis în Consiliul Local.

Sunt șapte luni de zile de când vă opuneți în mod constant acestei deschideri, fără argumente logice, iar uneori cu motivații hilare. Manifestați în acest mandat dispreț total față de oraș și față de pietreni. A venit frigul și prin deciziile voastre faceți ca pentru a treia iarnă consecutiv activitatea din zona pieței să se desfășoare în condiții total improprii atât pentru comercianți, cât și pentru clienți.
Voi convoca în fiecare săptămână câte o ședință de Consiliu Local în care vă voi cere să aprobați deschiderea pieței, să vă asumați și să dați explicații pietrenilor  de ce acest obiectiv rămâne închis.

Voi informa instituțiile statului competente despre faptul că nu aprobați deschiderea ei de șapte luni, iar pietrenii nu pot beneficia de o investiție făcută din bani publici. Primăria Municipiului Piatra-Neamț pierde în fiecare lună bani la bugetul local, iar clădirea pieței riscă să se degradeze și să trebuiască cheltuiți alți bani pentru a o putea deschide”.

Din momentul în care Piaţa centrală a fost finalizată, primarul Dragoş Chitic a fost adeptul încredinţării raide a acesteia, fără licitaţie, către Urban. aceeaşi poziţie au avut-o şi consilierii PNL. Consilierii PSD şi ALDE s-au pronunţat pentru licitaţie, au fost împotriva încredinţării directe către Urban şi, în câteva şedinţe, au întrebat de ce nu vine Primarul cu o soluţie ca până la licitaţie Piaţa să fie administrată chiar de Primărie.

Cu administrarea directă rămasă agăţată într-un cui al lui Pepelea, s-a ajuns la licitaţie, a câştigat cine trebuie (adică Urban) iar actuala contestaţie dă peste cap planurile pe care şi le făceau unii.

Piaţa rămâne închisă, declaraţiile şi mesajele politicienilor vor continua, cu siguranţă…

D.VINCA

 

Comentarii Facebook

One thought on “Piaţa rămâne închisă! Licitaţia organizată de Primărie şi câştigată de Urban – CONTESTATĂ! Primarul: „Decizii iresponsabile, PSD şi ALDE!”

  1. Am si eu intrebare de bun simt: cand ii aresteaza pe Chitic primarul si pe secretarul Fecic pt toate hotiile facute????? Bai procurorilor treziti-va fiinca luati bani DEGEABA!!!Sa va fie rusine!

Lasă un răspuns