Peste 5 tone de legume și fructe pentru familiile defavorizate

fructe-legume
3880 de elevi și 400 de profesori din 34 de școli nemțene au participat în perioada 14-18 noiembrie la campania socială intitulată „Săptămâna legumelor și a fructelor donate” – ediția 2016, informează Inspectoratul Școlar Județean Neamț. Acțiunea a făcut parte din activitățile specifice Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară.
În Neamț au fost colectate și donate 5650 kilograme de fructe și legume, iar voluntarii care au luat parte la acțiune au donat și alte produse alimentare – făină, ulei, zahăr, conserve și dulciuri”, precizează inspectorul școlar general al județului Neamț, prof. Viorel Stan.
Beneficiarii campaniei au fost copii și familii din medii dezavantajate social și din centre implicate în protecția socială – Centrul Maternal Turturești, Complexul de Servicii „Elena Doamna” Piatra Neamț, Centrul Social pentru copii „Acoperământul Maicii Domnului” și Centrul „Sf. Spiridon” de la Fundația Iustin Pîrvu. De asemenea, de aceste donații au beneficiat și Asociația „Iubire și Speranță”, Fundația „Episcop Melchisedec”, Fundația Filantropică Omenia, Căminul pentru persoane vârstnice Roznov și Fundația Calistrat Hogaș
Inspectoratul Școlar Județean Neamț mulțumește elevilor voluntari și familiilor acestora, dar și profesorilor voluntari și coordonatorilor pentru implicare și dăruire”, a conchis generalul Stan.

Alex SÎRBU

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns