Peste 25 de TIR-uri ajunse la Lețcani în ultimele 2 zile

Nebuloasa din jurul Spitalului Modular de la Lețcani continuă, nenumărate termene de livrare și montare au fost nerespectate de firma turcă, autoritățile nu comunică mai nimic. Nici măcar faptul că în ultimele două zile au mai ajuns TIR-uri cu marfă (sigur cu marfă, nu știm dacă și aparatură medicală).
Sursele Vestea susțin că în acest moment ar fi vreo 26 (poate chiar 28) de TIR-uri sosite în aceste două zile care așteaptă să fie descărcate.

Nu știm dacă descărcarea trebuie făcută de firma turcă sau de ONG-ul beneficiar (Euronest), cert este că de două zile TIR-urile stau înșirate, ca la expoziție, șoferii fiind deja nemulțumiți.

<<Deși sunt ajunși unii cu tirurile de mai mult de 48 de ore, stau amaratii sa ii bage careva in seama sa descarce. Sunt in jur de 26/28 de tiruri în așteptare>>, spun sursele Vestea.

Reamintim că licitația câștigată de firma turcă a suscitat deja acuze ale altor firme care au amenințat cu procese, susținând că achiziția a fost câștigată de turci în mod dubios și că aceștia nu au capacatitatea de a se încadra în termenele contractuale. Ceea ce s-a și întâmplat, din mai și până acum fiind furnizate motive tot mai puerile pentru întârzierea livrării mărfii.

Suma din contract este de 13,2 milioane de euro, bani asigurați de Consiliile Județene Iași și Neamț. Județul Neamț a alocat 3,2 milioane euro (16 milioane de lei).

D.V.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns