Percheziții pe Valea Muntelui: Arme, cartușe și trofee de animale împușcate ilegal!


Mai multe persoane din comuna Borca sunt cercetate penal, după ce ieri oamenii legii au descins la domicilul acestora, informează Poliția Neamț. Asfel, lucrători ai Serviciului Arme Explozivi Substanțe Periculoase, au făcut cinci percheziții domiciliare, în baza unor mandate emise de Judecătoria Bicaz.
„Din locuințele percheziționate, polițiștii au dispus ridicarea în vederea confiscării speciale a 3 arme de vânătoare confecționate artizanal, 27 cartușe de vânătoare confecționate artizanal, 305 capse de inițiere, pulbere de aprindere, alice metalice, 4 capse electrice pirotehnice, o capcană artizanală, un sistem optic de ochire tip lunetă, 8 trofee de cervide, 173 cartușe cu glonț și alice de diferite calibre și mărci precum și 300 tuburi provenite de la diferite cartușe de vânătoare și cartușe militare
”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Neamț.
În urma verificărilor efectuate, oamenii legii au stabilit că suspecții cercetați nu sunt deținători legali de arme sau muniție. Aceștia vor trebui să răspundă în fața legii pentru braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă letală fără drept.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns