Percheziţii DNA cu mascaţi pe “suveica TCE 3 Brazi – subvenţii firme mici”

Mai multi vamesi si politisti de frontiera de la Vamile Stamora Moravita si Naidas sunt adusi la sediul DNA pentru audieri, fiind suspectati de luare de mita si inlesnire a traficului de tigari, in Bucuresti

Suveica de firme mici inventate pentru a lua subvenţii APDRP pentru micii fermieri cu tentacule ce ducea spre TCE 3 Brazi a început să tremure din toate încheieturile. Azi dimineaţă au început 7 percheziţii simultane în Neamţ şi Iaşi, la locaţii aparţinând unor firme private sau unor instituţii de stat.

Una din destinaţiile procurorilor care au descins însoţiţi de jandarmi de la Brigada Specială de Intervenţie este APDRP – OJFIR Neamţ unde lucrează majoritatea angajaţilor care, la vremea respectivă, au dat ok-ul pentru ca subvenţiile destinate micilor fermieri să se ducă la nişte firme nou create care, după cum au relevat semnalele de până acum, erau sateliţi ai firmei familiei Tărâţă.
Este foarte posibil ca destinaţia de la Iaşi a descinderilor să fie APDRP – Centrul regional AFIR Iaşi, cel care a dat la rândul său acceptul pentru acele finanţări despre care, la vremea respectivă, s-a spus că practic au canalizat banii tot spre TCE 3 Brazi.

Rămâne de văzut dacă, în acest iureş, va apărea la muncă (de bunăvoie sau adus cu vreo dubă), fostul şef al APDRP Neamţ, ex-directorul Ciprian Astanei care, de câteva luni, este în concediu medical.

Azi – Comunicat DNA: Am venit!

“Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău  efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de fraudare a fondurilor europene.
În cursul zilei de 29 ianuarie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 7 locații situate în municipiile Piatra Neamţ şi Iaşi, precum şi o localitate din judeţul Iaşi, între  care sediul unei instituţii publice.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”. – sursa: Comunicat DNA.

Iulie 2014 – Comunicat DLAF: FRAUDĂ!

“La sesizarea Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit a Oficiului European de Luptă Antifraudă, DLAF a efectuat verificări având ca obiect un număr de 19 societăţi comerciale cu sediul în judeţul Neamţ, beneficiare de ajutor financiar nerambursabil. Activitatea comercială a acestora se baza pe contracte de prestări servicii în domeniul agricol încheiate cu SC TCE 3 Brazi SRL. Totodată, potrivit documentaţiilor depuse în vederea obţinerii sprijinului financiar, persoanele care au deţinut calitatea de administrator/reprezentant legal al celor 19 societăţi se aflau în raporturi contractuale cu SC TCE 3 Brazi SRL. Întrucât, ca urmare a verificărilor efectuate de DLAF, au fost identificate posibile fapte de natură penală care aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii Europene, actul de control elaborat a fost transmis spre soluţionare Direcţiei Naţionale Anticorupţie”. – sursa comunicat DLAF.

vestea.net

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.