Percheziiţii şi anchetă DNA îl vizează pe proprietarul activelor din Baza Hipică, Daniel Maricuţă. Miza: retrocedări de 118 milioane de lei!

daniel_maricuta_primar_selimbar

Daniel Maricuţă este acuzat că a primit mită câteva apartamente în valoare de 1,8 milioane euro şi că era implicat în procesul de spălare a banilor….

Celebrul proprietar al activelor din baza hipică (boxe, clădiri etc), Daniel Măricuţă (primar al comunei sibiene Şelimbăr) este legătura cu judeţul Neamţ al anchetei anunţate de dimineaţă de DNA, cu 61 de percheziţii realizate simultan.
„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2005-2015.
În cursul zilei de 14 octombrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se desfășoară percheziții domiciliare în 61 locații situate în județele: Sibiu, Brașov, Ilfov și Neamț, din care 2 sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se menţionează în comunicatul emis de DNA în această dimineaţă.

„Anchetatorii fac perchezitii, sustin surse judiciare, la Primaria Selimbar si la Oficiul de Cadastru Sibiu, iar ancheta vizeaza retrocedari ilegale de suprafete de teren, in valoare de peste 114 milioane euro”, anunţă Hotnews

Procurorii DNA efectueaza cercetari fata de primarul comunei Selimbar, Daniel Maricuta, caruia un dezvoltator, care a construit mai multe blocuri, i-ar fi oferit, in schimbul eliberarii autorizatiei de constructie si a altor documente, cu titlul de mita, apartamente in valoare totala de peste 1,8 milioane euro, au declarat miercuri pentru Agerpres surse judiciare. 
Sursele citate au precizat ca pe raza comunei Selimbar s-au construit mai multe cartiere de case si blocuri si ca niciun dezvoltator nu ar fi putut obtine autorizatie de construire, avize, decat daca gruparea infractionala care ar fi condusa de Daniel Maricuta obtinea foloase materiale.
Pe de alta parte, potrivit surselor, sumele de bani rezultate din valorificarea terenurilor ar fi fost supuse unor actiuni de reciclare prin transferuri succesive intre conturile oamenilor de incredere ai primarului, investite in actiuni la fonduri de investitii”, adaugă jurnaliştii Hotnews.

V.N.

De asemenea, sume mari de bani ar fi fost scoase in numerar, parte dintre acestea fiind depuse in conturile lui Maricuta, precum si in cele ale societatilor controlate de acesta cu diferite titluri (imprumut, creditare societate, depunere numerar).

Anchetatorii ar fi descoperit, au mentionat sursele citate, ca extragerile de numerar s-au intins pe parcursul mai multor ani, scopul acestor operatiuni succesive fiind acela de a pierde urma banilor proveniti din infractiuni pentru ca acestia sa dobandeasca aparenta unei proveniente licite.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns