PEPENE şi CIRC! S-a făcut colegă cu “murăturile” de la PSD! Lui Arsene îi cerea să aibă cei 7 ani de acasă!…

Dacă poporului îi sunt oferite, prin tradiţie, pâine şi circ, social-democraţia din Piatra Neamţ a intrat, de ieri, sunb semnul a “Pepene şi Circ”. Pentru că la ce s-ar putea aştepta cei din PSD Piatra Neamţ al căror for de partid a votat vineri (16 martie 2018 – dată bună de notat în calendar!) validarea adeziunii de intrare în partid a Danielei Pepene, candidata independentă de la alegerile parlamentare din 2016 care s-a remarcat prin cea mai ÎNĂCRITĂ abordare de campanie electorală postdecembristă?

Conform strategiei şi mesajelor de campanie date de Daniela Pepene în noiembrie 2016, senatorii Arcan şi Manoliu, deputaţii Andruşcă, Şerban, Rotaru, Iftime, fostul deputat Munteanu (actualmente coordonatorul special al PSD Neamţ) dar şi consilierul judeţean Bourceanu sunt nişte murături. Mai precis, „politicieni acriţi”, sintagmă care în cel mai fericit caz ar putea fi tradusă prin „expiraţi”, „prăfuiţi”, „depăşiţi”, „plafonaţi” etc.

Respectivul epitet (valabil şi pentru candidaţii de la alte partide), însoţit şi de o ilustraţie-imagine de acelaşi calibru, a fost răspândit în vremea campaniei respetive prin tot judeţul, prin mii şi mii de pliante, dar a fost difuzat şi multiplicat şi pe internet.

Proaspăta PSD-istă şi-a şters (sau suspendat) pagina de facebook din care făcea o astfel de descriere parlamentarilor PSD de astăzi şi, probabil, consilierii ei de campanie şi imagine nu i-au spus adevărul până la capăt: de pe net nu poţi şterge TOTAL urmele! Priviţi mai jos şi vă minunaţi!

Pliant de campanie al candidatei Daniela Pepene. Marcajele cu roşu aparţin vestea.net

Unul din cititorii Vestea care ne-a remis, vineri seara, această amintire din campania graţioasă a patroanei de firmă medicală ne-a furnizat, la pachet, şi mesajul postat la vremea respectivă de un cetăţean din Piatra Neamţ: <<Asta e batuta in cap sau se face? Nu as vota asa specimen nici sa depinda viata mea de el… pepeni murati..auzi…. #nuvotez #danielapepeneJalnica campanie, imi umple cutia postala cu astfel de mizerii>>.

Până la urmă, fiecare cu părerea lui şi nu e musai ca o astfel de părere critică să fi fost împărtăşită de toată lumea. Trist pentru candidata respectivă e că voturile obţinute (2.031, 1,23%) în tot judeţul, nu i-ar fi asigurat accesul nici măcar în Consiliul Judeţean (de ar fi fost alegeri locale).

Cei care i-au luat banii vânzându-I astfel de gogoşi de strategie electorală i-au mai dat un pont atunci: să se certe cu site-ul Vestea, să acuze, să insulte (insuflându-i ideea aberantă că zeci de mii de oameni care ar antipatiza acest site vor face coadă la urne ca să voteze cu „curajoasa” care ar coborî ştacheta limbajului nu doar în ce-i priveşte pe politicienii din partide ci şi pe jurnalişti). Nici gogoriţa respectivă nu i-a adus fostei independente voturile sau gloria scontată.

Cu acelaşi tupeu „sunt o doamnă, ce pnm!…”, Daniela Pepene şi-a dat măsura educaţiei şi civilizaţiei dobândite în anii de viaţă şi în mesajele care viza alţi politicieni, alţii decât contracandidaţii la alegerile generale.

Finalul unui mesaj electoral-publicitar se termina în nota de mai jos:

Ca traducere pentru social-democraţii care vineri au votat calea “Pepene şi Circ”, le amintim că în noiembrie 2016, în vârful conducerii administrative a judeţului se afla (şi se află şi acum) Ionel Arsene, ales cu câteva luni în urmă în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ. Acelaşi Arsene era şi preşedinte PSD Neamţ şi, statutar, ocupă şi acum funcţia respectivă (cu amendamentul că acum, din motive judiciare, se poate vorbi de un fel de auto-suspendare din funcţia politică).

Deci cu un an şi ceva în urmă, independenta Pepene îi cerea actualului ei şef de partid să dea dovadă că are cei 7 ani de acasă şi bun simţ. Inutil să spunem că o astfel de solicitare imperativă o faci către o persoană care ar fi dovedit că nu are bun simţ. Vestea nu face parte din corul lăudătorilor de serviciu ai lui Arsene dar – apropos de principiul că trebuie respectată măcar funcţia dacă nu personajul – care o fi fost aparatul de măsură cu care Pepene măsura educaţia şi bunul simţ ale celui care tocmai ajunsese şeful administrativ al judeţului?

Oricum, decizia PSD Neamţ de a o accepta ân rândurile sale (prin organizaţia locală de Piatra Neamţ) pe cea care se declara „Independentă de politică, dependentă de nemțeni” arată încă o data dorinţa de echilibru. S-or fi gândit oamenii că nu e în regulă ca tot circul politic local să fie prin curtea PNL şi să-şi ia şi ei o felie de… Pepene! De gustibus…

Şi pentru că tot vor urma şi alte bătălii electorale în care, de acum încolo, vor trage la aceeaşi barcă “murăturile” cu patroana de firmă medicală, le recomandăm cu o secundă mai devreme ţinutele agreate de noua lor colegă. Colecţia „Pepene pe uliţă”:

Vom reveni. Nu de alta, dar cei din PSD Neamt ar fi bine sa-si reaminteasca sau sa afle si alte detalii despre cea care, aseară târziu, era prezentată drept viitor şef prin organizaţie…

Daniel VINCA

 

Comentarii Facebook

3 thoughts on “PEPENE şi CIRC! S-a făcut colegă cu “murăturile” de la PSD! Lui Arsene îi cerea să aibă cei 7 ani de acasă!…

  1. Aceasta adoptie este in linia politicii de cadre. Adica, sa aiba ceva bani dar sa nu o duca mintea pra mult. Mai mult, ganditi-va ca e un afront la adresa membrilor vechi, care sunt dati deoparte pentru a face loc oportunistilor. La fel cum au procedat si cu infuzia majora de pdl-isti.

  2. Pai, va candida Pepene de la PSD impotriva lui Harbuz de la PNL!E tare, nu?!

  3. O apa si un pamant . Studiata de ani de zile treaba asta cu asa zisii politicieni romani . Asta arata cata colana vertebrala au .
    Azi cu unii, maine cu ceilalt, i si apoi rocada .
    Personal am votat o singura data . In mai 90, dupa revolutie . Nu regret niciodata .

Lasă un răspuns