Pentru fanii SF! PMP Neamţ face conferinţe de presă despre călătorii în timp!

Fanii SF primesc o veste bună de la organizaţia PMP Neamţ care anunţă o conferinţă de presă pentru ziua de luni în care subiectul ar fi o şedinţă care ar fi avut loc în urmă cu un an de zile:

Componentele SF ale invitaţiei trimisă azi redacţiilor sunt mai multe:
1.Cum să inviţi presa (care trebuie să dea ştiri proaspete) la o conferinţă de presă despre un subiect de acum un an. Dezgropi morţii, pui moaştele pe masă la partid?
2.Surse din CJ Neamţ spun că pe 8 februarie 2017 nu ar fi avut loc nicio şedinţă de CJ. Nici ordinară, nici extraordinară. În februarie 2017 au fost două şedinţe, dar pe 15 (extraordinară) şi pe 28 (ordinară). Dar ce mai contează pentru „scenariştii” care se ocupă de Comunicare la PMP Neamţ?

Probabil că e vorba de o simplă greşeală de redactare. Pe formă, una minoră dar care arată, încă o dată că partidele (nu doar PMP ci toate, din Neamţ) au cam lăsat Comunicarea pe mâna unor amatori. Acesta chiar e un subiect, şi nu SF!, pentru că de ceva timp de imaginea şi comunicarea organizaţiilor judeţene de partid (nu mai spunem ce e la nivelul organizaţiilor orăşeneşti) sau a unor lideri politici se ocupă fel de fel de părerişti, pseudo-PiaR-işti, exaltaţi, persoane care par mai interesate de propria afişare şi exibare pe net si pe social-media decât reflectarea unei imagini bune pentru echipele politice deservite.

Toţi exaltaţii şi habarniştii respectivi promovează la greu ba ode greţoase pentru şefii judeţeni sau centrali, ba mesaje plictisitoare, ba hastaguri obsedante care ajung să-i enerveze chiar pe proprii membri de partid şi cu atât mai mult nu reuşesc să mute un procent din simpatia nehotărâţilor sau a fanilor altor echipe politice.

De ce sunt ţinuţi astfel de „specialişti” pe lângă partide, în poziţii atât de importante? Sunt mai multe variante: ca o răsplată pentru derizorii servicii aduse partidului (lipit afişe, like-uri viteză la postările şefilor), nepotisme-cumetrii-pile, relaţii personale (inclusiv sexuale) mutate în debaraua partidului sau pentru că liderii nu au alte variante sau nu ştiu să vadă abilităţile reale ale altor colegi.

Iar când principala abilitate a unui comunicator se rezumă doar la loialitate (adică diverşi băieţaşi şi fetiţe sunt unşi pe astfel de funcţii doar pentru zelul de a număra scamele unor şefi), nu trebuie să mai mire pe nimeni că partidele politice organizează conferinţe de presă despre evenimente antice. Oricum, după exemplul de mai sus, PMP Neamţ se poate autodepăşi: adică în conferinţa de presă din februarie 2018 să vorbească şi despre şedinţa de CJ din februarie 2019. Să plimbe presa nu doar în trecut ci şi în viitor…

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns