Pelepco, noul preşedinte al aleşilor liberali: „Administraţia trebuie să fie pentru cetăţean, nu pentru interese trecătoare”

Comunicat de presă
Liga Aleșilor Locali PNL Neamț și-a ales noua echipă de conducere
Lucian Pelepco – noul președinte LAL PNL Neamț: Mă voi implica să îi ajut toți pe aleșii locali liberali din județul Neamț 

Adunarea Generală a Organizației Teritoriale a Ligii Aleșilor Locali PNL Neamț s-a desfășurat sâmbătă, 28 octombrie, ocazie cu care a fost aleasă noua echipă de conducere.

Consilierul Județean Lucian Pelepco a fost ales președintele LAL PNL Neamț și va face echipă cu:

 1. Țifui Bogdan – consilier local comuna Fărcașa – prim vicepreședinte
 2. Isciuc Mihaela – consilier județean – prim vicepreședinte
 3. Iacob Grațian – consilier local Roman – prim vicepreședinte
 4. Baciu Cristian – primar comuna Horia – prim vicepreședinte
 5. Cazamir Mihai – primar comuna Boghicea   – vicepreședinte
 6. Cornel Agăleanu – consilier judeţean – vicepreședinte
 7. Lucaci Ștefan – primar comuna Tămășeni – vicepreședinte
 8. Tiron Ioan – viceprimar comuna Cordun – vicepreședinte
 9. Mancaș Petronel – viceprimar comuna Pângărați – vicepreședinte
 10. Nechita Marius – consilier judeţean – vicepreședinte
 11. Butnariu Petru – primar comuna Țibucani – vicepreședinte
 12. Bălăjel Dumitru – primar comuna Răucești – vicepreședinte
 13. Fârțală Dan – consilier local comuna Tarcău – membru
 14. Stavarache Valentin – consilier județean – membru
 15. Ichim Ion – viceprimar comuna Grinţieş – membru
 16. Păduraru Mircea – consilier local comuna Tupilaţi – membru
 17. Acozmei Emilia – primar comuna Bălțătești – membru
 18. Cramba Ion – consilier local comuna Petricani – membru
 19. Cozma Daniel – consilier local oraș Târgu Neamţ – membru
 20. Aciocârlanoaie Aurel – consilier judeţean – membru
 21. Burdulea Mugurel – consilier local comuna Alexandru cel Bun – membru
 22. Niţă Vasile – consilier local comuna Crăcăoani – membru
 23. Doarvoaş Marius Gabriel – viceprimar comuna Bicazu Ardelean – membru
 24. Ruscanu Dan – consilier local comuna Borca – membru
 25. Ciudin Mircea – consilier judeţean – membru
 26. Florea Vasile – viceprimar comuna Tazlău – membru
 27. Bereșoae Pavel – primar comuna Gherăești – membru supleant
 28. Teodorescu Constantin – consilier local municipiul Piatra Neamț – membru supleant
 29. Vasile Constantin – consilier local comuna Ion Creangă – membru supleant

Noul președinte al Ligii Aleșilor Locali PNL Neamț Lucian Pelepco le-a mulțumit colegilor pentru votul acordat.

”Vă mulțumesc pentru încrederea acordată. Comunele pe care le conduceți sunt cartea voastră de vizită. Modul în care le gospodăriți vă recomandă în fața alegătorilor. Cred că administrația publică locală din România trebuie să se modernizeze și pentru asta trebuie să folosim cel mai ieftin ban public, banul european. Trebuie să nu uităm de ceea mai valoroasă resursă a noastră, resursa umană, respectiv tinerii pe care îi avem. De aceea trebuie să îi încurajăm să își dezvolte o afacere folosind banii europeni și în felul acesta vom crea locuri de muncă și îi ajutăm pe tineri să rămână lângă familii, acasă. Vă asigur că alături de cei din echipă ne vom concentra să punem în practică o administrație locală eficientă pentru cetățeni. Totodată, îmi asum misiunea de a discuta cu toți primarii, viceprimarii și consilierii locali liberali din județul Neamț, cu toți președinții filialelor pentru a avea o colaborare fructuoasă pentru nemțeni. Dincolo de punctele de vedere aparent diferite, care trebuie discutate în interiorul partidului, cred că suntem cu toții de acord că administrația este în primul rând pentru a face ceva pentru cei care ne-au ales, nu pentru a ne folosi funcțiile pentru niște scopuri trecătoare. Sunt încrezător că vom pune cu toții umărul împreună pentru a implementa cât mai multe proiecte necesare în comunitățile noastre”, a declarat Lucian Pelepco.

La Adunarea Generală a Organizației Teritoriale a Ligii Aleșilor Locali PNL Neamț a participat și președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc. Și Adrian Ciobanu, primarul comunei Cordun, le-a transmis colegilor mult succes.

”Noi suntem cei care purtăm greul, cei care trebuie să le demonstrăm zilnic celor care ne-au ales că au luat o decizie bună atunci când ne-au votat. Noi trebuie să le demonstrăm că modelul liberal de administrație locală este unul de succes, de aceea munca noastră este foarte importantă. Vă mulțumesc pentru toate eforturile pe care le faceți, pentru că a fi primar al unui partid în Opoziție nu este cea mai ușoară misiune pe care ți-o poți asuma și o spun din experiență. Dar asta nu ne-a descurajat, ci știu că am făcut tot ce a fost posibil să înfăptuim lucruri pentru comunitatea voastră. Sunt convins că procesul de modernizare al administrației locale și al comunelor pe care le conducem va merge înainte și faptele vor vorbi de la sine. Vă doresc mult succes și vă asigur că veți avea parte de tot suportul meu”, a declarat Adrian Ciobanu vicepreședintele BPJ Neamț.

Și Bogdan Țifui, proaspăt ales prim vicepreședintele LAL PNL Neamț, este încrezător că în cadrul Ligii Aleșilor Locali aleșii vor avea parte de suport și ajutor.

”Comunitatea unde ai fost ales se transformă într-o familie mai mare, de care ești răspunzător. Vrei să îi meargă bine, să fie prosperă, ca toți ai tăi să trăiască bine. Atât eu cât și colegii mei liberali, care au fost aleși de cetățeni să conducă destinele localităților din Neamț, ne dorim cât mai multe pentru familiile lărgite. Vă mulțumesc pentru votul de încredere acordat și sunt convins că vom învăța multe unii de la alți și în cadrul LAL vom găsi soluții la problemele cu care ne confruntăm atunci când vrem să ne facem treaba bine. Mult succes tututor!”, a completat și Bogdan Țifui.

Preşedinta Organizației Femeilor Liberale din Neamţ, Gabriela Banu, l-a felicitat pe noul președinte al Ligii Aleșilor Locali.

”Vreau să îl felicit pe Lucian Pelepco pentru că și-a asumat o mare provocare, pe care cred că o va duce la îndeplinire. Îmi este coleg la Consiliul Județean de aceea știu că are capacitatea de a reuni oamenii în jurul lui, de a-i mobiliza. Știu că munca în administrația locală vine la pachet cu satisfacții, dar și cu piedici. Vă doresc mult succes și o organizație a Ligii Aleșilor Locali puternică”, a precizat Gabriela Banu  – consilier județean.  

PNL Neamț

Lasă un răspuns