Pedalează prin Ținutul Zimbrului

Unul din obiectivele Asociației Ținutul Zimbrului este diversificarea și dezvoltarea  posibilităților de petrecere a timpului în destinația cu același nume. Fiind o destinație ecoturistică majoritatea activităților ce se au în vedere sunt drumeții, plimbări cu bicicleta, pachete ce includ patrimoniul cultural, artistic, natural, spiritual, evenimente de promovare a valorilor locale, autentice, etc.

În ultima perioadă au fost marcate 5 trasee de cicloturism pe suprafața destinație Ținutul Zimbrului. Aceste 5 trasee difera a grad de dificultate și lungime:

–  Târgu Neamț – Monumentul Vânătorilor de Munte – Stațiunea Oglinzi – Lunca – Târgu Neamț (15.4 km)

–  Târgu Neamț – Monumentul Vânătorilor de Munte – cetatea Neamț – Izvorul de Slatină – Nemțișor – Lunca – Târgu Neamț (24.66 km)

– Târgu Neamț –  Lunca – schit Cărbuna – Rezervația de zimbri Dragoș Vodă – schit Procov – Leghin – Schit Nifon – Mănăstirea Secu – Mănăstirea Sihla – Mănăstirea Agapia (57.42 km)

–  Târgu Neamț – Lunca – Mănăstirea Dobru – Mănăstirea Agapia – Mănăstirea Văcatec (38.64 km)

– Târgu Neamț – Lunca –  izvorul de slatină – schit Cărbuna – Mănăstirea Neamț – schit Procov – Mănăstirea Sihăstria – Mănăstirea Agapia Veche – Mănăstirea Agapia (61.75 km)

Traseele au trasate coordonatele GPS și sunt marcate pe harta ce apare în 4 puncte din destinație. De asemenea, punctele sunt amenajate și cu suport pentur biciclete.

Acestea sunt doar câteva din traseele pe care vrem să le marcăm, astfel încât să poată fi folosite nu doar de localnici, dar și de cei care ajung la noi în destinație să -și petreacă vacanța.

Activitatea face parte din proiectul Consolidarea destinației de ecoturism Ținutul Zimbrului finanțat de către Fundația Româno- Americană și Fundația pentru Parteneriat, care susțin destinațiile de ecoturism din România să se dezvolte și să concureze cu regiuni la nivel internațional.

Ținutul Zimbrului  se suprapune peste teritoriul Parcului Natural Vânători Neamț   și al orașului Târgu Neamț și comunele Agapia, Bălțătești, Crăcăoani și Vânători Neamț.  Microregiunea este certificată ca destinație ecoturistică la nivel național din anul 2016. În anul 2017 microregiunea a fost inclusă în Top 100 Destinații Sustenabile la nivel mondial, iar începând din anul 2018 este printre primele destinații la nivel mondial în ceea ce privește natura și viața sălbatică. În anul mențional anterior, Ținutul Zimbrului clasificându-se pe locul 2 la această categorie.

V.N.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns