PE SURSE Cazurile Chitic şi Leoreanu – subiecte în şedinţa Drăgan – Cozmanciuc – Blaga – Gorghiu

chitic surugiu pnl stiri neamt ziar vestea

Unul din punctele discuţiei de la Bucureşti la care au participat co-preşedinţii naţionali PNL dar şi cei de la Neamţ (Alexandru Drăgan şi Mugur Cozmanciuc) l-a reprezentat “întoarcerea fiilor risipitori” Dragoş Chitic şi Laurenţiu Leoreanu.

Ambii primari de municipii au fost membri PDL şi, profitând de ordonanţa Dragnea, s-au declarat independenţi. Între timp s-a produs fuziunea şi negocierile dintre aceştia şi noul PNL au avut loc via fostul PNL, ocolind astfel tabăra ex-PDL, fapt care a dus la câteva schimburi de replici între cele două aripi de la Neamţ.

La conferinţa de presă care a avut loc înaintea discuţiei de la Bucureşti (în ziua moţiunii de cenzură), Alexandru Drăgan a punctat faptul că reîntoarcerea se va produce (dacă va avea loc) pe uşa ex-PDL.
Ei bine, acest aspect a fost discutat şi la Bucureşti. Nu a fost luată o decizie finală spun sursele noastre, liderii de la Bucureşti fiind mai puţin interesaţi de astfel de “uşi” şi orgolii, ci mai mult de întărirea organizaţiilor în perspectiva alegerilor locale. Totuşi, Vasile Blaga nu avea cum să nu fie solidar cu punctul de vedere al lui Drăgan mai ales că graţie balansării independenţilor de la Piatra Neamţ, Roman şi de la Consiliul Judeţean, tabăra ex-PDL a pierdut la Piatra Neamţ nişte puncte importante în ecuaţia procentelor de funcţii rezultate în urma fuziunii, la nivel de organe de conducere ale partidului.

Concluzia finală pe subiectul celor doi primari va fi trasă, probabil, la finele lunii, când în Neamţ urmează a sosi cei doi co-preşedinţi de la centru, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga.

V.N.

 

 

Lasă un răspuns