Pe bune! Funcţia de primar a stat în pixul vestea.net!

 

pix vestea ziar neamt stiri

Nu e nicio glumă: menţinerea lui Dragoş Chitic în funcţia de primar interimar al municipiului Piatra Neamţ şi a celorlalţi doi viceprimari (Vasile Popescu şi Constantin Teodorescu) a stat în pixul vestea.net. La propriu, pentru că cei 22 de consilieri prezenţi au votat la cele 3 proiecte de hotărâri de azi (din cele 7 de pe ordinea de zi, că 4 au rămas fără obiect) cu pixul din imagine, un pix împrumutat aleşilor de către reporterul vestea.net.

Cum s-a ajuns la această situaţie? Simplu. La începutul şedinţei, secretarul municipiului, Florin Fecic a explicat procedura de vot: că va fi vot secret, că lângă cabina şi urna de vot vor sta doar aleşii locali din Comisia de Validare a Voturilor, că toate voturile vor fi exprimate de acelaşi pix ca să fie semne care să ducă la identificarea voturilor secrete.

În acel moment, că tot era circ cu spectatori, deputatul Ionel Arsene a dat o replică din fundul sălii: “Dar să fie pix de la presă!”. Probabil în ideea în care dacă era un pix de la adversari ar fi scris singur sau, Doamne Fereşte, să nu fie vreun pix cu cameră video încorporată… În fine, nimeni nu a priceput această precauţie ciudată a şefului PSD Neamţ.

Cum situaţia părea a fi într-un blocaj, că nimeni nu mai zicea şi nu făcea nimic, s-a oferit reporterul vestea.net să dea o mână de ajutor ca şedinţa să meargă mai departe şi a înmânat pixul din fotografie consilierului Viorel Strungariu (ştiind că acesta este membru în Comisia de Validare a Voturilor).

Şi uite-aşa, 22 de consilieri ori 3 proiecte, rezultă că pixul respectiv a fost serios pus la muncă de consilierii care, pe buletinele de vot, aveau de bifat o variantă sau alta.

De data asta pixul vestea.net a fost cu noroc pentru Chitic şi tabăra liberală. Dar nu putem garanta pe viitor, mai ales dacă – aşa cum comentează deja unii pietreni pe facebook – peste o săptămână-două PSD-ul constată că a rezolvat toate problemele din judeţ şi anunţă o nouă şedinţă de schimbare a conducerii Primăriei. Şi, în ritmul acesta, până la alegerile la termen, oricât de imparţial şi de folos comunităţii din Piatra Neamţ ar dori să fie bietul pix, e foarte posibil, totuşi, să i se epuizeze ori răbdarea ori mina…

D.VINCA

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.