PDL Neamţ devine amintire?

pdl

Democrat-liberalii nemţeni îşi vor schimba denumirea ca membri de partid? PDL Neamţ devine istorie? Filiala portocalie care în urmă cu câţiva ani făcea legea în politica nemţeană, adjudecând la alegerile locale din 2008 şi “judeţul” şi toate primăriile de oraşe va devein o amintire? – acestea sunt întrebările pe care şi le pun PDL-iştii nemţeni care nu ştiu cum se vor numi mâine, mai ales după ziua de ieri când Congresul PNL a generat faze care mai că dinamitează anunţata „dragoste” PNL-PDL.

Oricum, noul preşedinte PNL a anunţat că există déjà consensul ca PDL să devină oale şi ulcele: „Eu, personal, sunt pentru fuziune. Sunt în poziția să vă confirm că PDL acceptă ca noua formațiune să se numească PNL’’.

La scurt timp, prim-vicepreședintele PDL Cătălin Predoiu a arătat că președintele liberalilor, Klaus Iohannis, nu a fost mandatat să anunțe că noul partid rezultat în urma fuziunii se va numi PNL. „Dl Iohannis a anunțat că e mandatat să informeze Congresul PNL cum că noul partid format prin fuziunea cu PDL se va numi … PNL. Doresc să îl anunț pe dl Iohannis că nu știu ce mandat are, dar al meu nu”, a afirmat Predoiu, într-o postare pe Facebook.

Crin Antonescu a pus însă şi el paie pe foc: „Nu știu. Nu mă pot pronunța. Sunt convins că anunțul pe care Klaus Iohannis l-a făcut și care ne-a bucurat foarte mult pe toți, pe mine nu m-a surprins foarte mult, dar știu să mă bucur și la lucrurile la care mă aștept, este dar de la Dumnezeu, nu cred că dl Klaus Iohannis ar fi făcut acest anunț fără ceva în spate. Pe de altă parte, este posibil și dl Predoiu să nu fi fost la curent”.

În timp ce vicele PDL se agita, aseară, Vasile Blaga nu a reacţionat în niciun fel la anunţul lui Iohanis, dând astfel frâu liber speculaţiilor. Nici preşedintele interimar al PDL Neamţ, primarul Alexandru Drăgan de la Taşca nu a ieşit public cu vreo declaraţie… Aşa că PDL-iştii nemţeni se întreabă, pe bună dreptate dacă nu trebuie să-şi schimbe cămăşile portocalii cu altele, mai galbene…

Daniel VINCA

Lasă un răspuns