Paula Seling, la Târgu Neamț! Artista va concerta la „Zilele Ion Creangă”

paula-seling-colinde
Sfârșitul de săptămână aduce în orașul de la poalele Cetății Neamțului o serie de manifestări dedicate lui Ion Creangă. Este vorba despre cea de-a patruzeci și cincea ediție a Zilelor „Ion Creagă”, eveniment ce va debuta vineri, la ora 11.00, la muzeul memorial de la Humulești, unde elevii de la școlile târgnemțene vor susține un program artistic.
Tot vineri, de la ora 14.00, la Muzeul de Istorie și Etnografie din Târgu Neamț vernisajul expoziției temporare „Lumea lui Creangă în lucrări de grafică. Ary Murnu și Eugen Taru”, urmat de simpozionul „Ion Creangă – între simplitate și complexitate”. Manifestările vor continua la Casa Culturii din Târgu Neamț, unde va fi vernisată o expoziție de fotografie și una cu tematică de Crăciun, cu produse meșteșugărești. Seara se va încheia cu un concert de Crăciun al cărui invitat special va fi îndrăgita cântăreață Paula Seling și cu acordarea trofeului „Ion Creangă – 2016”, laureați fiind persoane nominalizate de comunitate.
Sâmbătă dimineață, la Biserica „Sf. Nicolae” din Humulești va fi oficiată o slujbă de pomenire a scriitorului și familiei sale. De la ora 10.00, la Casa Culturii sunt programate concursuri tematice adresate copiilor și tinerilor, precum și spectacolul de teatru amatori „Soacra cu trei nurori”, pus în scenă de „Amicii Năzdrăvani”, sub coordonarea Cristinei Moisă. Seava se va încheia cu un concert de colinde susținut de Corul Angel.
În ultima zi a manifestării este programată o excursie intitulată „Pe urmele lui Creangă”, pe traseul Târgu Neamț – Fălticeni – Iași și retur, la care vor participa copii, voluntari și cadre didactice. Ediția din acest an a zilelor „Ion Creangă” se va încheia cu un concert caritabil, intitulat „Poveste de iarnă”.

 

Alex SÎRBU

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns