Paturile ATI în care au ars de vii 10 oameni au fost mutate în chiar ziua incendiului. Fără aviz DSP!

George Lazar, prefectul judetului Neamt, a declarat ca directorul Spitalului Judetean de Urgenta Piatra Neamt – unde un incendiu s-a sodlat cu moartea a zece persoane – a gresit pentru ca a mutat sectia ATI de la etajul 3 la etajul 2 fara vreo aprobare din partea Directiei de Sanatate Publica.
Fiind practic de o secție care funcționa într-un spațiu nou – mai ales că acele paturi erau cuplate la diverse aparate conectate la rândul lor la rețeaua electrică, sunt specialiști care spun că era necesar nu doar avizul DSP ci ci de la alte instituții, inclusiv de la ISU.

„Sectia care a ars a fost mutata de la etajul 3 la etajul 2, fara sa existe nici macar notificare la DSP. Cu toate ca era o modificare a structurii, nu s-a facut adresa la DSP, era obligatoriu ca spitalul sa faca acest lucru”, a declarat prefectul de Neamt, George Lazar.

„La etajul 2 s-au facut in ultimele zile lucrari in regie proprie pentru a mari capacitatea sectiei de ATI, care pana acum functiona la un etaj mai sus. E doar o teorie, o supozitie, inca nu a fost confirmata, ca aceasta mutare nu a respectat cadrul legal si nu au fost verificari din partea celor care aveau competenta si raspundeau tehnic pentru aceasta modificare. Specialistii de la ISU, parchetul, politistii, criminalistii trebuie sa stabileasca date concrete in urma anchetei. Acum sunt niste date care se desprind din discutiile avute cu cadrele medicale si cei de la ISU. A fost un fel de „hei-rup” de a muta sectia de la etajul 3 la etajul 2, efectuand lucrari pe cont propriu. Spitalul a gresit ca a facut lucrarile fara aprobare”, a conchis prefectul, la Digi 24.

Zece pacienti au decedat si sapte persoane, inclusiv un medic, sunt in stare grava in urma incendiului izbucnit sambata la Spitalul Judetean Piatra Neamt.

Seful IGSU Dan Paul Iamandi a declarat duminica noaptea ca a dispus crearea a doua comisii vizand incendiul de la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean Piatra Neamt soldat cu moartea a zece persoane. Una dintre comisii va determina cauza probabila a incendiului, iar cea de a doua va verifica respectarea conditiilor de autorizare, frespectiv daca in ultima perioada s-au facut modificari care impuneau solicitarea unei autorizatii de la ISU. La randul sau, premierul Ludovic Orban a sustinut ca, din declaratiile facute in urma cu cateva zile de managerul spitalului se stie ca erau prevazute lucrari de instalatii pentru marirea numarului de paturi la ATI.

„Din declaratiile managerului spitalului facute cu cateva zile inainte, se stie ca au fost prevazute niste lucrari de instalatii care au fost prezentate ca fiind destinate cresterii numarului de paturi la Terapie Intensiva. De asemenea, exista informatii privitoare la mutarea de la etajul 3 la etajul 2 a pacientilor de la Terapie Intensiva. Nu ne hazardam sa dam niciun fel de interpretare”, a spus prim-ministrul Ludovic Orban.

V.N.

One thought on “Paturile ATI în care au ars de vii 10 oameni au fost mutate în chiar ziua incendiului. Fără aviz DSP!

 1. Mutate,nemutate este clar ca in tara asta votul este o crima.
  De 30 de ani votam si nu se face NIMIC.
  Orice vot indiferent de partid nu face decat sa consolideze statul interlopo securisto mafiot care patroneaza toate hotiile din aceasta tara si ne rade in nas cu salarii colosale si pensii speciale halucinante..
  Noi continuam sa murim in spitale,pe drumurile mizerabile din aceasta tara,din cauza poluarii si a lipsei educatiei care a ajuns politica de stat pentru pastra numarul de prosti de dau in gropi care sa voteze acest stat fanariot.
  Nu mai votati acesti hoti din politica controlati de securistii prosti si tradatori.
  Nu mai votati oameni buni.

Lasă un răspuns