Patronul Niculae de la Azochim, în topul scriitorilor din puşcărie

ioanniculae.jpgMagnatul Ioan Niculae – patronul firmei Ga Pro Co Chemicals care înglobează şi fostul Azochim Săvineşti – este unul din scriitorii prolifici de după gratii, reliefează mai multe analize realizate de jurnaliştii din presa centrală care punctează felul în care deţinuţi de top din România scapă de câte o lună de puşcărie pentru fiecare carte publicată.

Ioan Niculae a reuşit să scrie 5 lucrări considerate ştiinţifice:

“Bioetanolul, combustibilul viitorului”
“Biodieselul, motorina ecologică”
“Valorificarea energetică a biomasei”
“Orientări moderne în producţia vegetală”
“Tehnologii moderne în producţia vegetală”.

Conform sentinţei de condamnare, Niculae a fost arestat pe 2 aprilie 2015 şi ar urma să iasă din penitenciar la termen pe 10 ianuarie 2017. Numai până la data întocmirii acestui raport – 24 august – deci în 5 luni de detenţie, Niculae a reuşit să îşi reducă pedeapsa cu 167 de zile: 150 prin elaborarea a 5 lucrări ştiinţifice şi 17 zile ca urmare a muncii prestate în penitenciarele Jilava şi Găeşti.

În această galerie a condamnaţilor mai prolifici decât scriitorii consacraţi ai ţării sau decât membrii Academiei României, Niculae se află alături de alte nume sonore cum ar fi Gigi Becali, Dan Voiculescu, Giovani Becali, Dinel Staicu, Miron Mitrea, Adrian Năstase, Gică Popescu, Gheorghe Copos etc.

Reamintim că Niculae a apărut ani la rând în primele poziţii din TOP 300 (clasamentul celor mai bogaţi români) iar în această perioadă angajaţii de la Combinatul de Îngrăşăminte Săvineşti au organizat numeroase mişcări de protest pentru că erau neplătiţi cu lunile.

D.VINCA

Lasă un răspuns