Patronul de la Azochim, băgat după gratii

Ioan Niculae, omul de afaceri condamnat la 5 ani de inchisoare intr-un dosar de coruptie, a ajuns vineri, 19 februarie, in Romania, si a fost arestat pe Aeroportul Otopeni.
Ioan Nicolae este patronul real al Azochim, în ciuda tuturor combinațiilor făcute de la privatizare când a cumpărat fostul combinat de îngrășăminte pe o firmă și apoi, prin transferuri de acțiuni sau cumpărări din procese de faliment, muta activul pe alte firme.

Niculae a fost dat in urmarire generala joi, 18 februarie, dupa ce politistii nu l-au gasit la domiciliu pentru a-l duce la penitenciar.

A ajuns din Italia vineri 19 februarie, in jurul pranzului, pe Aeroportul International Otopeni. De altfel, joi, dupa ce politia l-a dat in urmarire, omul de afaceri a declarat pentru un post de televiziune ca este internat intr-o clinica din Italia, insa va lua lua a doua zi un avion catre Romania.

Omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat definitiv la 5 ani de inchisoare, joi, 18 februarie, intr-un dosar de coruptie cu un prejudiciu de 11 milioane de lei.

Decizia a fost data de Curtea de Apel Bucuresti. In faza de fond a procesului, Tribunalul Bucuresti il condamnase la 3 ani si 6 luni de inchisoare pentru instigare la evaziune fiscala, instigare la spalare a banilor si cumparare de influenta.

In acelasi dosar, sotia miliardarului, Nicoleta Mariana Niculae, fosta Toncea, a fost condamnata, in faza de fond a procesului, la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru complicitate la evaziune fiscala si complicitate la spalare a banilor. Curtea de Apel Bucuresti a mentinut aceasta pedeapsa.

V.N.

Lasă un răspuns