Patronul Black Out a explodat: MAFIA LOCALĂ DIN ROZNOV ESTE PROTEJATĂ DE AUTORITĂŢI! O SĂ RUP TĂCEREA!


14182563_1262036380495383_110389546_nAcuzaţii foarte dure ale patronului de la Back Out (barul în care a avut loc încăierarea care a dus la decesul badyguardului din alt club) cu privire la fărădelegile unor grupări din Roznov. Într-o postare pe peretele său de facebook, Ioan Virgil Călin vorbeşte despre „MAFIA LOCALĂ”. Nu dă nume dar precizează: „si ne imaginăm despre cine este vorba, dar după acest incident cred că o să rup tăcerea”.
Şi cum o Mafie nu se poate dezvolta dacă nu e susţinută de unii reprezentanţi ai instituţiilor, Călin pune degetul pe rană anunţând că: „PROTEJAŢII DIN ROZNOV cu afaceri dubioase vor fi scoşi la suprafaţă… cu toată protecţia de care se bucură inclusiv din partea autorităţilor din Roznov… Va fi greu dar jur că voi desface această tăcere absurdă!”

Reacţia lui Călin a avut loc aseară, la nici 24 de ore după ce în barul său a avut loc încăierarea în urma căreia a murit Muscalu Ionuţ Darie (31 ani, zis Codiţă). Parchetul l-a reţinut ieri pentru 24 de ore pe Manole Constantin Mădălin (25 ani, zis Borcan) care în faţa procurorului criminalist a recunoscut faptele dar a precizat că s-a ajuns la această situaţie întrucât victima venise în bar cu chef de scandal şi pretindea şi bani de la angajaţii barului. Aserţiunea agresorului a fost confirmată şi de patronul barului care a dat un comunicat de presă (aflat în concediu, în afara ţării) dar şi de un martor la ieşirea de la audieri.

Şi în postarea de aseară de pe facebook, Călin face precizări cu privire la cele două părţi implicate: „Mădălin este unul din cei mai buni prieteni ai mei. Are un suflet de aur şi cred că este o persoană inteligentă, doar că noaptea trecută a avut ghinionul să fie provocat de acea persoană… persoană care era una din spaimele adolescenţilor din împrejurimile Roznovului, oraş unde încercam de ani de zile să ne desfăşurăm activitatea… doar că aceste activităţi, câteodată, sunt deranjate de MAFIA LOCALĂ (…). Cred că persoana care se află acum în dificultate merită tot respectul meu şi vom lupta împreună că trecem aceste momente de cumpănă. Cât pentru victimă: Dumnezeu să-l aibă în pază!”.

Deşi Călin nu dă niciun nume, pentru cine citeşte şi postarea de pe facebook şi comunicatul de ieri este clar că omul a ajuns într-un punct în care este hotărât să rupă total tăcerea. O tăcere care, din câte se vorbeşte neoficial, a transformat Roznovul în ultimii ani într-un loc în care nu poţi investi într-un bar mai cu pretenţii (gen club pentru tineri sau un pub mai răsărit) decât dacă nu ai ce face cu banii. Pentru că au simţit-o pe pielea lor diverşi investitori (inclusiv cei care, de exemplu, au tot fost chiriaşi în spaţiul fostului Union, până să fie magazin acolo), apar… ghinionele. Ori fix în zilele de week-end (când tinerii ies masiv din case) apar unu-doi scandalagii care la orele cu vad comercial fac scandal cât casa de se iau clienţii şi pleacă, ori pe geamul de la baie sunt date jeturi de spray iritant-lacrimogen. Şi cum aerisirea completă după o astfel de bucurie durează vreun ceas, nu e greu de estimat cum fix seara aia din săptămână aşteptată de patroni pentru încasări substanţiale se ducea pe Apa Sâmbetei.

Cititi si: Criminalul de la Roznov: „Am dat de frică!”
TAXĂ DE PROTECŢIE în toată regula: „Făcea scandal şi cerea bani!”
Declaraţie şoc a unui martor la crimă: „A venit să ne ceară taxă de protecţie!”

Iar în cazul încăierării de duminică spre luni, lucrurile par dacă nu evidente măcar discutabile în condiţiile în care cel care a provocat scandalul (şi care avea să moară) s-a dat în stambă în barul lui Călin dar el este cunoscut ca bodyguard la Clubul din Roznov unde sâmbătă seara vin sute de tineri din Roznov şi împrejurimi. Mai pe româneşte, Călin bate apropo-ul – şi asta vorbeşte şi lumea din Roznov – la Ciprian Rotaraşu, un tip cu un trecut tulbure dar reconvertit în ultimiii ani în investitor local. Clubul din Roznov îi aparţine şi este cel din care. în urmă cu câteva luni, vitejii care sunt judecaţi pentru viol, plecaseră cu victima în Lunca Bistriţei, ideală pentru o partidă de amor forţat sub clar de lună (vezi AICI – PE SURSE! Viol la Roznov ca la Vaslui: DROGATĂ ŞI VIOLATĂ!VIDEO Arestaţii pentru viol (din care unul fiu de poliţist): „O mare înscenare!”; „O mare înscenare la Poliţia Roznov!”Cinism! „Viol romantic” la Roznov, după „sex surpriză” la Vaslui!).
În ciuda legendei care circulă de ceva ani despre „Rotăraşu – om de afaceri”, gura lumii (slobodă) pomeneşte despre relaţiile excelente (chiar şi de cumetrie) pe care acesta le-ar avea cu unele VIP-uri din zonă. Călin spune în postarea sa „PROTEJAŢII DIN ROZNOV cu afaceri dubioase vor fi scoşi la suprafaţă… cu toată protecţia de care se bucură inclusiv din partea autorităţilor din Roznov”. Nu spune „autorităţi locale” ci „autorităţi din Roznov” şi asta poate duce, de asemenea, cu gândul la multe.
Cazul de la Roznov stârneşte, instant, comparaţia cu răfuielile de acum câţiva ani din Piatra Neamţ, cu maşini incendiate, poliţe plătite în gloanţe etc care ajunseseră să transforme capitala de judeţ într-un nedorit reper infracţional al răfuielilor de tip interlop. Strict pe Piatra Neamţ este evident că nu s-ar fi ajuns la asemenea dimensiuni dacă, de la început, Poliţia şi celelalte autorităţi ale statului ar fi lichidat din faşă grupurile organizate. La Roznov pare să se reia un astfel de episod şi deja s-a ajuns la crimă.
Rămâne de văzut dacă toate aceste legende cu scandaluri aranjate sau comendate prin diverse baruri din zonă au şi fost reclamate la Poliţie. Dacă nu au fost reclamaţii, cei din conducerea Poliţiei vor veni, evident, cu placa „Nu au reclamat, de unde să ştim”. Pe de altă parte, atunci când e vorba de astfel de reţele şi practici, de MAFIE (cum spune Călin), o Poliţie adevărată (şi nu ne referim doar la Biroul din Roznov ci la Poliţia Judeţeană, cu structuri specializate în lupta cu criminalitatea organizată) nu trebuie să aibă doar poziţii reactive ci şi proactive. Adică să adune informaţii, să anticipeze, să fileze, să ceară interceptări etc.
La Piatra Neamţ, s-a tras asupra lui Mironescu şi a fost ucis cu focuri de armă Gheorghiţă Mararu şi abia apoi oraşul a devenit mai liniştit. La Roznov a murit deja un om şi cetăţenii din micuţul orăşel de întreabă câţi trebuie să mai moară pentru ca PROTEJAŢII (cum îi numeşte Călin) să nu mai taie şi să spânzure ca în filmele cu Capone.
Taxele de şmecher şi de protecţie apar doar atunci când instituţiile statului sunt slabe. Sau când interlopii beneficiază de complicitatea unor angajaţi (cu epoleţi sau cu atribuţii specifice) ai statului.
Rămâne de văzut dacă aceste instituţii (conduse de actualii şefi sau de alţii) au interesul real să destructureze aceste reţele sau cumetriile şi alte aranjamente de prin zonă sunt mai importante…

D.V.

Nota Bene – Surse bineinformate care urmăresc situaţia explozivă de la Roznov susţin că, în stilul clasic al batistei puse pe ţambal, în scurt timp se va incerca o clasica operatiune de manipulare in care vor fi atrase si componente mass-media, prin ducerea în ridicol a ideii de „Mafie la Roznov” şi prin încercarea de a se vorbi exclusiv despre LCM (lovituri cauzatoare de moarte), prin ocolirea backgroundului din spatele faptei.

cop black

 

Comentarii Facebook

5 thoughts on “Patronul Black Out a explodat: MAFIA LOCALĂ DIN ROZNOV ESTE PROTEJATĂ DE AUTORITĂŢI! O SĂ RUP TĂCEREA!

  1. Ar fii cazu sa se mai faca cv si in satele astea a noastre ptr ca nimeni nu face nimic apreciez ceea ce face calin si ii dau dreptate nu 100%dar 5000%bravo lui imi pare rau de baiatu ala care se duce nevinovat la puscarie ptr cineva care se credea ca tt lumea este a lui ar trebui lasat liber ptr ca la tt lumea le era frica de acea persoana ptr violenta sa nu puteai face nimic inpotriva lui e normal sa reactionezi asa poate si eu as fii reactionat asa ca sami salvez pielea

  2. Problemele sunt mult mai acutizate. Poate vom asista la un al doilea Soric, care sa planga pe la televizor. Uitati-va putin prin minunatul nostru oras. Ati vazut vreun interlop, vizitat de ANAF?Eu nu cred

  3. imi pare rau de baiatu ala care se duce nevinovat la puscarie ba nebunule de vadim te auzi ce spui acolo

  4. ce nevinovat? nu se vede cum incepe el altercatia? el e cel mai violent , nu am mai vazut asa ceva pana acum. merita sa stea pe viata in puscarie.

  5. cum poate acel patron sa ii ia apararea criminalului?domnule ioan virgil calin inchideti va rog localuyl daca nu puteti asigura protectia clientilor. nu mai luati apararea unui criminal care a dat peste 160 de lovituri si la care se vede o violenta iesita din comun

Lasă un răspuns