Patronul Azochim, PAS de la Înalta Curte în Dosarul „Mită la PSD”

 

ioan-niculaeInalta Curte a respins miercuri, ca inadmisibile, cererile de recurs in casatie formulate de Ioan Niculae (patronul Grupului InterAgro din care face parte ;i Ga Pro Co Chemicals, fostul Combinat Azochim), Gheorghe Bunea Stancu, Viorel Barac si Gheorghe Teodorescu in dosarul ‘Mita la PSD’, in care Bunea Stancu a fost condamnat la 3 ani inchisoare, iar Ioan Niculae la 2 ani si 6 luni cu executare, potrivit Agerpres.
Omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat pe 2 aprilie, de Curtea de Apel Bucuresti, la 2 ani si 6 luni inchisoare cu executare, iar fostul presedinte al Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a primit 3 ani inchisoare cu executare, in dosarul ‘Mita la PSD’.
In acelasi dosar, Gheorghe Teodorescu (actionar al SC Insomar SRL) si Viorel Barac (director al SC Interagro SA) au fost condamnati la 2 ani si 6 luni inchisoare cu executare.
Curtea de Apel a admis pe 2 aprilie apelul DNA, dupa ce Judecatoria Sectorului 1 i-a achitat pe cei patru, printr-o decizie data pe 20 noiembrie 2013.
Procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata pe 11 ianuarie 2012 pe Gheorghe Bunea Stancu si omul de afaceri Ioan Niculae, in dosarul privind finantarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidentiale din 2009, Mircea Geoana.
Bunea Stancu, care era si presedinte al Organizatiei Judetene Braila a PSD, a fost acuzat de folosirea influentei si autoritatii ce rezulta din functia de conducere intr-un partid pentru a obtine pentru altul bani sau foloase necuvenite, iar Ioan Niculae, actionar principal al grupului Interagro SA, a fost acuzat de complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata.
In acelasi dosar au fost deferiti justitiei Gheorghe Teodorescu, actionar al SC Insomar SRL, si Viorel Barac, director al SC Interagro SA, ambii pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata.
Potrivit DNA, in cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu si-a folosit influenta si autoritatea rezultate din functia de presedinte al Organizatiei Judetene Braila a PSD pentru a obtine, cu incalcarea dispozitiilor legale ce privesc finantarea partidelor politice, suma de un milion de euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau sa fie folositi in campania electorala prezidentiala desfasurata la sfarsitul anului 2009 pentru sustinerea candidatului PSD, Mircea Geoana.

V.N.

cop azochim

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns