Patriotism de paradă: de zece ori mai puțini bani pentru reparații la Cimitirul Eroilor decât pentru giga-steag!

Patriotismul se măsoară în selfie-uri, intenții și declarații de fațadă – asta au arătat primarul de Piatra Neamț și echipa majoritară din jurul lui la votarea de acum câteva zile a bugetului. Iar câteva detalii din pozițiile bugetare propuse de Dragoș Chitic și adoptate de mașina de vot a PNL Piatra Neamț arată situația reală sau cum e cu distanța de la vorbe la fapte.

200.000 lei au fost propuși și votați pentru giga-steagul de 200 mp care ar urma să fie amplasat în centrul municipiului Piatra Neamț (un demers pompieristic criticat de tot mai mulți specialiști, arhitecți, ingineri etc) și de 10 ori mai puțin, adică doar 21.000 lei pentru reparații capitale în Cimitirul Eroilor (care acum este într-o stare de toată jena).

Consilerii Opoziției au propus, prin vocea lui Victor Marghidan, „tunderea” mai multor „fantezii financiare” din proiectul de buget propus de primar și redirecționarea banilor spre obiective sau investiții cu adevărat necesare. Astfel, Opoziția a propus anularea acordării sumei consistente pentru steagul giga-fâlfâitor și când a venit vorba de redirecționarea banilor, pentru Cimitir și reparațiile capitale de acolo au propus suplimentarea sumei inițiale de 21.000 lei cu încă 50.000 lei.

„La cum arată acum Cimitirul Eroilor este evident că suma de 21.000 lei insuficientă pentru niște reparații serioase, Să fim serioși, cu banii propuși de primar și votați de alianța de la Putere în Piatra Neamț, abia tunci iarba și poate dai și o urmă de var. Credem că patriotismul nu se măsoară prin concursuri de steaguri gigantice amplasate unde nu trebuie și că e mai rezonabil să ne cinstim cum se cuvine înaintașii, pe cei care și-au dat sângele pentru această țară”, a declarat Marghidan, imnediat după ședință, pentru Vestea.net.

Investirea a 200.000 lei în acel steag nu e singura poziție bugetară controversată, din bugetul recent votat la Piatra Neamț. La fel de stridente în ceea ce înseamnă lipsa de grijă față de cheltuirea banilor publici se înscrie fantezia cu 250.000 lei pentru un logo și scări pe Muntele Pietricica (în condițiile în care investițiile de pe Muntele Cozla par abandonate și sunt într-o stare jalnică) sau alocarea a 545.000 lei pentru aparate de fitness pentru Parcul central și Baia Comunală (prețuri suspect de mari).

D.V.
foto – arhiva Vestea

Lasă un răspuns