Patrimoniul Draga Olteanu Matei, umilință din partea TT-ului condus de Directoarea Curcubeu

De numele și imaginea celei numită de atâtea ori „bun de patrimoniu” – de Draga Olteanu matei este vorba – s-au lipit de atâtea ori diverși politicieni din Neamț iar acum, aceștia și oamenii numiți de ei în funcții își arată încă o dată lipsa de respect față de principii și valori expediind o gală dedicată actriței de la Teatrul Tineretului (unde ar fi fost normal să fie găzduită) la Cinematograful Dacia Panoramic, anunță Mesagerul de Neamț.

<<Marea doamnă a teatrului şi filmului românesc, societar al Teatrului Naţional Bucureşti şi Cetăţean de Onoare al municipiului Piatra Neamţ (2007), Draga Olteanu Matei, împlineşte 85 de ani pe 24 octombrie. O sărbătorire publică a acestui autentic monstru sacru al scenei şi ecranului, care de ani de zile – de când s-a retras pe meleagurile noastre – a devenit un simbol frumos şi iubit al Pietrei, se impunea fără rezerve, fără urmă de ezitare.
Locul cel mai potrivit pentru întâlnire nu putea fi altul decât Teatrul Tineretului, mai ales că o asemenea gală n-o organizezi căutând neapărat cât mai multe locuri în sală, ci mizând pe atmosferă, pe emoţie. Surpriză, însă, TT are alte priorităţi, alte socoteli!…>>, scrie Viorel Cosma în articolul <<Draga Olteanu Matei, umilită de Teatrul Tineretului!>>.

O astfel de situație nu miră pe nimeni dintre cei care văd direcția TT din mandatul Gianinei Cărbunariu, instituția teatrală părând a avea activitatea și banii puși la dispoziție de către Consiliul Județean (pentru activitatea proprie sau pentru Festivalul deviat de la rigorile artistice si profesioniste de altădată) tematicii neo-marxiste.

Evident că răspunsul dat de locțiitoarea lui Cărbunariu (chiar, pe unde o fi umblând directoarea en-titre?) ar fi fost cât se poate de strategic: mda, vă punem sala la dispoziție dar nu avem specialiști la sunet și lumini și nu cumva să vă gândiți să puneți vreun banner pe clădire cu Draga Olteanu Matei, că noi avem alte principii și valori…

<<Ajungând la zi, rămânem cu o singură certitudine locală: în lumea civilizată, pentru o asemenea sărbătorire, schimbi şi programul teatrului, şi turneele, eventual dai şi managerul afară. Directori mai găseşti, însă cu simbourile corecte, cu oamenii de patrimoniu e tare greu>>, mai spune Viorel Cozma în articolul din mesagerul (îl puteți citi integral AICI), mesaj care, cu siguranță, nu are nicio șansă să fie înțeles de președintele Ionel Arsene (cel care a numit-o, inițial, director interimar pe Cărbunariu, cea care, între timp, este văzută de tot mai mulți drept „Directoarea Curcubeu”) sau de consilierii lui de imagine care, și ei, s-au remarcat ca aplaudaci ai reformismului găunos de la TT.

Precizare tehnică: Conform datelor de pe siteul instituției, la o trupă de 25 de actori, alți 52 de oameni (deci mai mult decât dublu) sunt angajați pe funcții TESA-TEHNIC. Departamentele în care sunt încadrați cei care nu sunt actori sunt: conducere – 3, Serviciul Literar-Artistic – 7, Compartimentul Financiar-Contabil – 7, Serviciul tehnic – 17, Serviciul productie – 7, Compartimentul Administrativ – 11.

D.V.

 

3 thoughts on “Patrimoniul Draga Olteanu Matei, umilință din partea TT-ului condus de Directoarea Curcubeu

  1. Asa ne trebuie !
    Cand au ajuns sa hotarasca acesti parveniti, bisnitari notorii , cu mintea vulcanizata iar voi stati dupa perdeluta, este ceea ce meritati ,,dragiii mei nemteni,, cum va dezmierda inculpatul
    Ce respect pt. cultura, pentru oamenii care ne-au incantat dea lungul anilor cu spectacolele, filmele lor, sa cante Salam……

  2. La ce or fi trebuind 7 contabili, 17 tehnici, si 11 administrativi?!De ce e nevoie de 3 oameni in conducere, nu e suficient unul?Ce faac, oare cei 7 de la compartimentul literar?Pun pariu ca peste jumatate din astia nici nu dau pe la servici sau vin sa se joace pe facebook…E plin de fufe si pile de tot felul, la fel ca in toate institutiile de stat!

  3. Cu o directoare Gay la ce sa te astepti.La compartimentul tehnic 17 oameni care deservesc scena ca sa existe spectacolele nu sunt multi, ba chiar sunt minimum, ca sa fie posturi pentru compartimentele unde se taie frunze la caini pe bani multi: Secretariatul literar, Contabilitate.

Lasă un răspuns