A patra oară, cu noroc: Proiectul pentru colectarea gunoaielor din zona Târgu Neamț a trecut de plenul CJ!


Proiectul pentru desemnarea unui operator de colectare a deșeurilor pentru Zona 3 – Târgu Neamț și comunele învecinate – a trecut astăzi de plenul CJ, reunit în ședință extraordinară, la a patra încercare. Interesant este că, dacă la ședințele de lucru precedente proiectul a picat din cauză că nu a întrunit minimul de voturi necesare – 24, astăzi el a fost aprobat fără probleme, toți cei 31 de consilieri prezenți la ședință, din totalul de 35, dându-și girul.
Ultimele discuții contradictorii pe marginea acestui proiect s-au consumat chiar în ședința din 22 decembrie anul trecut, când consilierii județeni PNL s-au abținut de la vot. Atunci, liderul grupului liberal din CJ, Florin Hopșa, a spus că în spatele firmei Rossal – cea care se va ocupa de colectarea deșeurilor – se află, prin interpuși, președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Econeamț, Eduard Corduneanu. De reținut este faptul că atât orașul Târgu Neamț, cât și alte 17 localități învecinate, sunt membre ale ADI Econeamț.
Astăzi, însă, discuțiile în contradictoriu nu numai că au lipsit cu desăvârșire, ba mai mult consilierii PNL au votat fără să stea pe gânduri, semn că lucrurile s-au rezolvat. Cum Florin Hopșa a lipsit de la ședință din motive obiective, liberalii și-au motivat OK-ul prin vocea consilierului Dumitru Acatrinei: „Așa da! Abia acum vorbim de administrație publică. Să știți că grupul PNL a analizat amănunțit acest proiect și să știți că de fiecare dată când dăm un vot, în spatele acestuia este ceva real. Astăzi ați rezolvat problema și de aceea dăm vot favorabil”, a spus acesta.
Atmosfera de bună înțelegere dintre consilierii județeni s-a păstrat pe tot parcursul extraordinarei, toate cele 7 proiecte prinse pe ordinea de zi – din care două suplimentare, trecând cu unanimitate de voturi, fără intervenții și amendamente. Sau, așa cum avea să observe liderul CJ după încheierea lucrărilor, aleșii au înțeles că trebuie să facă mai multă administrație și mai puțină politică.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns