Patinoarul de pe străduțele din Piatra Neamț! FOTO

Majoritatea străduțelor din mai mule cartiere pietrene arată în aceste zile ca un patinoar veritabil, fiind acoperite de un strat consistent de gheață. Iar asta, spre ghinionul pietonilor, dar mai cu seamă al șoferilor. Aceștia din urmă sunt nevoiți să circule cu viteză foarte mică, mai ales pe străzile înguste ferite de soare, dar și pe cele cu sens unic.
Indiferent de cât de bune ar fi cauciucurile de iarnă, când pe jos e „sticlă” oprirea mașinii este o adevărată aventură, chiar și la o viteză de 20 de kilometri pe oră. Și dacă la toate acestea mai adăugăm și faptul că la ieșirea de pe unele străduțe – și așa extrem de înguste – mai găsești și mașini parcate de-aiurea, de abia te poți strecura, nivelul adrenalinei crește și mai tare.

Așa se prezentau, de pildă, lucrurile în centrul orașului, pe strada paralelă cu Bulevardul Decebal, care merge de la Ozana până la Poștă. Fotografiile făcute astăzi la ora 12.20 arată clar cât de gros este stratul de gheață, chiar și cu bocanci fiind cam greu să mergi relaxat, pentru că riști să aluneci în orice moment. Iar cu mașina . . .


Situația nu era mai roz nici pe străduța cu sens unic din spatele Asirom, nici în parcările de reședință ale pietrenilor ce locuiesc în zonă.


La fel, și în cartierul Dărmănești, în zona fostului Bazar, unde cel puțin intrarea din șoseaua principală  era pavată cu gheață.
Totuși, pe arterele principale ale orașului se circulă bine, bătăi de cap fiind doar la orele de vârf, când lumea vine sau pleacă de la serviciu spre casă.

 

Alex SÎRBU

 

 

 

5 thoughts on “Patinoarul de pe străduțele din Piatra Neamț! FOTO

  1. Va recomand „cu toata caldura” 🙂 sa nu incercati sa intrati la patiseria de la Central decat cu patine. Abia acolo sa vedeti proba de patinoar.

  2. Nu-i nicio problemă, poliția veghează la derularea „fluidă” a traficului (de șpagă spre propriile cărți de rugăciuni). Nicio șansă să scăpăm de mașinile parcate aiurea sau de giratoriile blocate (Calea Romanului cu Al. Ulmilor). Mântuirea polițiștilor de la rutieră e asigurată, la câte „mănăstiri” le ridică șoferii, zilnic.

  3. Cuuum? Ati indraznit sa pozati si de pe strazi pe care locuiesc consilieri din consiliul local? Da’ ce, ei nu vede?

  4. Comisia Rutiera din Primarie nu vede situatia asta? Sau asteapta sa se incalzeasca, sa se topeasca gheata si intre timp lucreaza la proiectul de inaltare a unei alte treceri de pietoni din vreo zona in care sta alta ruda a vreunui consilier…

  5. Comisia rutiera sa programeze ninsorile pentru la vara, cand temperaturile sunt ridicate.

Lasă un răspuns