„Partidul directorilor”, lacăt pe terenurile din curtea școlii! Proiectul PMP, votat în 2018 dar neaplicat…

Situația de la Cluj (unde primarul Emil Boc îi amenință pe cei câțiva directori care nu s-au conformat cererii de a pune terenurile de sport la dispoziția elevilor și tinerilor după-amiaza sau în week-end cu solicitări de demitere la ISJ) readuce în atenție aceeași temă și pentru Piatra Neamț.
Mai ales că, în mandatul trecut, un proiect HCL propus de PMP și votat abia a doua oară de aliații (de atunci) de la PNL a devenit tipul clasic de „propus, votat, neaplicat”.

„În 2018, în calitate de viceprimar am inițiat un proiect care viza redeschiderea terenurilor de sport, din incinta școlilor, din Piatra-Neamț.
Proiectul aprobat prin hotărâre de Consiliu Local nu a fost, însă, dus la îndeplinire, pentru că nu a fost votat în CA-urile unităților de învățământ pietrene.
Ce se dorea prin acest proiect? Mai mult sport pentru copiii noștri, într-un cadru organizat, desigur, cu respectarea unui regulament clar.
Citeam zilele trecute în presă, că la Cluj, primarul Emil Boc va demite directorii de școli care nu vor permite accesul elevilor în curtea unităților de învățământ, după orele de curs.
Poate modelul clujean, dur, ar fi funcționat și la Piatra-Neamț!
Îmi dau seama că, uneori, lucrurile bune au nevoie de timp ca să se întâmple!”, spune acum Bogdan Gavrilescu.

Acest „timp” de care ar fi nevoie pentru ca lucrurile bune să se întâmple este o formulare foarte finuță care de fapt ar trebui să puncteze aroganța, comoditatea sau incompetența unor directori.
În mandatul trecut, la primul vot (când proiectul a picat) mesajul acestui adevărat „Partid al Directorilor” era că vai, dacă un copil se accidentează pe terenul din curtea școlii în afara programului, dacă este spart vreun geam, dacă, dacă…
Dincolo de opunerea și comoditatea evidentă a directorilor respectivi, susținătorii proiectului au arătat cum funcționează modelele de bune practici: pentru intervalele orare din afara orele, aceste terenuri ar avea, practic, regimul parcurilor. Adică responsabili pentru siguranța copiilor minori sunt adulții. Iar dacă va fi spart vreun geam el poate fi și înlocuit prin grija celui vinovat. ca să nu mai vorbim de faptul că actualele geamuri, termopane, greu pot fi sparte chiar și de o ghiulea șutată de legendarul Boloni.

De ce fac directorii de școli și licee din Piatra Neamț ce vor și sfidează, pe față, o Hotărâre de Consiliu Local, adică pe aleși, adică pe cetățenii care i-au votat? Simplu! Pentru că în spatele concursurilor (așa-zise) sau a numirilor de interimari stă pila politică. De la PSD în fostul mandat, de la PNL acum.

D.V.

One thought on “„Partidul directorilor”, lacăt pe terenurile din curtea școlii! Proiectul PMP, votat în 2018 dar neaplicat…

  1. Daca vedem ce a facut Stroe la Roznov…de ce ne mai miram? Copii nostri sunt victime ale nenorocitilor astora care ar trebui sa se ingrijeasca de dezvolatrea lor…..dar de unde????

Lasă un răspuns