Participă și tu! „Împreună curățăm lacul Izvorul Muntelui”, pe 18 septembrie!

„Împreună curățăm lacul Izvorul Muntelui” – acesta este numele acțiunii de ecologizare a malurilor lacului Bicaz, care va avea loc pe data de 18 septembrie, anunțată și organizată de mai mulți tineri sufletiști de la câteva asociații.

<Acțiunea face parte din proiectul „Bicazul Cu Apele Curate”, dezvoltat de Asociația Mai Mult Verde în parteneriat cu Asociația Bicazul Nostru și Asociația ECO Piatra Teiului, ca parte a programului național Cu Apele Curate.
Tot în cadrul acestui proiect, urmează să implementăm o serie de modele de bună practică pentru prevenirea poluării cu plastic a apelor – de la campanii de informare și evenimente comunitare, până la testarea și folosirea unor soluții tehnologice.
Pe 18 septembrie, începând cu ora 09:00, vom curăța punctele critice ale malurilor din jurul lacului Izvorul Muntelui – Potoci, Ruginești, Baicu, Secu.
Întâlnirea și echiparea voluntarilor începe la ora 9:00 în Portul Nou.
La 9:30 ne vom îmbarca pe vaporul Reșița, iar la 14:00 ne întoarcem.
Participarea la eveniment se va face pe bază de înscriere în acest formular

 https://forms.gle/2YR2EAW21WdXvVDX9

Împreună contribuim la o lume cu ape curate!>, spun organizatorii în mai multe mesaje postate în mediul virtual.

Reamintim că lacul respectiv este sub autoritatea Apelor Române dar administrat de Hidroelectrica. Deși de ani de zile se vorbește de sume de bani cheltuite pentru ecologizare, situația din teren este departe de a fi una fericită, malurile lacului arătând ca veritabile „crescărtorii” de PET-uri și alte deșeuri atunci când nivelul apei scade.
Primarii din UAT-urile riverane spun că ei nu pot cheltui resurse pentru gunoaie care vin din amonte, autoritățile județene și Hidroelectrica se arată preocupate doar când scrie presa sau se stârnește iureș pe facebook, politicienii decidenți se arată și ei îngrijorați, mai ales în anii electorali.

Și uite așa, curățenia e făcută constant (parțial, dar tot e un pas) de astfel de voluntari dezinteresați.

D.V.

Lasă un răspuns