Pârtia Durău: sanie DA, schi BA! Tunurile de zăpadă, forjate non-stop!

Informațiile și imaginile care vin dinspre Pârtia Durău nu aduc nici acum vești bune pentru schiori ci doar speranțe. La acest moment, câțiva amatori ai sporturilor de iarnă sunt pe pârtia pentru sanie (cu sănii sau plăci) iar pârtia de schi este în continuare închisă.

De la momentul în care, la Anul Nou, nu a mai nins și temperaturile crescuseră brusc atunci, pârtia de schi nu a mai putut fi folosită. Mai întîi noaptea și apoi și ziua când temperaturile au scăzut, administratorii pârtiei au băgat în funcțiune tunurile de zăpadă. Și în imaginea de mai sus, în plan îndepărtat, se vede un tun de zăpadă în acțiune.

Nemțenii amatori de schi și care ar prefera să nu fie nevoiți să meargă în alte județe pentru acest hobby spun că dacă vremea se menține friguroasă și dacă se mai depune ceva zăpadă (din tunuri sau, și mai bine, din văzduh), într-o zi-două pârtia ar putea fi iar funcțională.

Buletinul meteo este așa și așa din acest punct de vedere. Se anunță temperaturi joase pentru următoarele zile (maxima minus 7, minima minus 15) dar pe partea de ninsoare, în afară de câțiva fulgi azi ar mai fi cea șanse abia joi…

D.V.

Lasă un răspuns