Parlamentarii PSD Neamţ: Da, a fost o înfrângere!

psd

Când pe tabela de marcaj este trecut scorul de 9-13 situaţia e clară. Mai sunt şi antrenori care, ignorând ce vede toată lumea, după ce echipa lor e cocoşată de scor, dau declaraţii de parcă înfrângerea poate fi întoarsă din condei la statut de victorie. Cam aşa erau ieri şi declaraţiile liderului PSD Neamţ – care plecat la drum cu 13 semnături s-a trezit la urnă cu doar 9 voturi – care constata că a obţinut mai multe voturi decât cele 6 ale propriilor consilieri, ignorând că a fost vârful de lance al înţelegerilor cu alţi parteneri.

Vestea.net a cules şi opiniile altor patru parlamentari PSD Nea Neamţ. Senatorul Ioan Chelaru şi deputaţii Ioan Munteanu, Vlad Marcoci şi Liviu Harbuz au primit aceleaşi două întrebări:

  1. Cum comentaţi eşecul de ieri al PSD la bătălia de la Primăria Piatra Neamţ?
  2. Această înfrângere afectează – ca imagine, credibilitate etc – doar organizaţia municipală sau şi PSD Neamţ?

Răspunsurile, mai jos:

Deputat Ioan Munteanu: Sigur că e afectat PSD Neamţ!

“Continui să susţin că nu am fost pregătiţi. Şi când spun asta mă gândesc la faptul că relaţionarea cu alţi consilieri locali a fost o păcăleală. În sensul în care am constatat că voturile pe care le aşteptam cei din PSD s-au dus în partea cealaltă. Sigur că e o înfrângere dar ea nu trebuie să se finalizeze doar cu scorul de acum. Trebuie să dea de gândit organizaţiei judeţene şi celei municipale în a reaşeza modul de a se implica în lupta politică şi, automat, în cea electorală.

Eu am spus mai înainte PSD judeţ, PSD Piatra Neamţ. Am legat cele două lucruri. Sigur că e afectat PSD Neamţ. Orice înfrângere afectează, chiar dacă nu ai pierdut nimic până la urmă. Dar e o bătălie electorală… Nu are importanţă ce cred eu despre cine a votat, cum a votat, de ce aşa, ce spune Chitic sau ce spune nu ştiu cine… Astea sunt lucruri subsecvente votului… Rezultatul e ăla pe care l-am văzut cu toţii…”

Senator Ioan Chelaru: Înfrângerile sunt ale liderilor. Domnul Arsene a coordonat această poveste!

„Eu, ce să spun? Foarte multe explicaţii nu pot să dau. Aici trebuie să dea explicaţii domnul preşedinte Arsene, el s-a ocupat de această acţiune. Nu ştiu care a fost strategia organizării acestei poveşti, am discutat un pic în Biroul Politic de vineri, când ni s-a spus că e în regulă şi vom avea majoritatea. Bănuiesc că au fost nişte promisiune neonorate. Nu am alte date în plus, de aceea cred că e bine să-l întrebaţi pe domnul preşedinte care a coodonat toată povestea asta.
Nu cred că trebuie să facem un casus belli în partid însă nu pică bine pentru un partid serios cum e PSD-ul. În condiţiile în care avem un număr mare de primari în judeţ, era bine să avem şi la Piatra Neamţ.

Orice înfrângere, întotdeauna, afectează un partid. Şi, de obicei, ştiţi cum e: victoriile sunt ale organizaţiilor şi înfrângerile sunt ale liderilor!”

Deputat Vlad Marcoci: A fost o înfrângere!

„Este clar că în disputa pe care am avut-o cu cei de la PNL nu pot să spun că am avut o victorie. A fost o înfrângere. Dar nu înseamnă că atunci când pierzi un meci pierzi tot războiul. Mai vem multe de disputat de acum înainte. Suntem combatanţi.

Nici pe unii nici pe ceilalţi. Asta este părerea mea, dacă vreţi să o luaţi în seamă. Sunt dispute politice care se desfăşoară de câte ori este posibilitatea. Mulţi dramatizează, mulţi spun că este un dezastru. Unii spun că s-a întâmplat nu ştiu… Nu, domnule. Este o competiţie, am pierdut o etapă, nu am pierdut campionatul”.

Deputat Harbuz: Acţiuni inutile!

„Ce dracu să comentezi? Ce se vede cu ochiul liber: acţiuni inutile, rezultate inutile.

Foarte greu de evaluat asta… Asta are impact doar la nivel de Piatra Neamţ şi cred că lumea nu a prea înţeles ce se întâmplă. Atâta timp cât a rămas domnul Chitic primar, lumea nu a prea înţeles ce s-a întâmplat. În fine, nici eu nu sunt adeptul circului. Asta a fost, ne-am oprit. S-a oprit jocul. Gata! La treabă toată lumea!”

A consemnat Daniel VINCA

 

Lasă un răspuns