Părinți, aveți grijă unde vă lăsați copiii la colindat! Recomandări ale Poliției

copii-colindatori
Au rămas doar câteva zile până la Crăciun, iar vacanța de iarnă se apropie cu pași repezi. Pentru ca sărbătorile să fie motiv de bucurie și nu de îngrijorare, Inspectoratul de Poliție al Județului Neamț, prin Compartimentul de prevenire, vine cu o serie de recomandări, ce-i vizează atât pe copii, cât și pe părinți. Pe lângă obișnuitele avertizări legate de circulația în siguranță, oamenii legii avertizează și asupra pericolelor la care cei mici sunt expuși dacă sunt lăsați singuri acasă.
Când copiii sunt singuri acasă, este indicat să nu poarte cheia de la intrarea în locuință la vedere și nici să nu o lase în locuri în care ar putea fi ușor găsită de răufăcători. De asemenea, ei nu trebuie să deschidă ușa persoanelor necunoscute, chiar dacă acestea pretind că sunt trimise de părinții lor”, precizează inspector Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.
De asemenea, cei mici sunt sfătuiți să nu nu-și facă derdeluș în apropierea străzilor circulate și să nu se dea cu sania în apropierea zonelor în care trec mașini.
Cum sezonul colindelor a început, iar cei mici abia așteaptă să meargă din poartă în poartă, cum e datina străbună, polițiștii recomandă părinților să fie foarte atenți unde-și lasă copiii să colinde, iar dacă pleacă seara sau pe timpul nopții să-i însoțească.
Cel mai bine ar fi ca părinții să le impună celor mici să plece la colindat doar pe timp de zi și să-i sfătuiască să evite zonele izolate. De asemenea, părintele trebuie să știe și să verifice cu ce copii va merge la colindat odrasla lor”, a mai spus responsabilul de relații publice al Poliției Neamț.

Alex SÎRBU

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns